Justícia

Allau sense ferits a Tavascan

query_builder   8 febrer 2003 19:01

event_note Nota de premsa

Allau sense ferits a Tavascan

Els Bombers de la Generalitat han treballat a primera hora d’aquesta tarda en una allau que ha tingut lloc al municipi de Lladorre – Tavascan i on, finalment, no hi ha hagut cap persona afectada. Els Bombers han estat alertats del sinistre a les 15’21 hores d’avui. Acte seguit, s’han activat 2 dotacions terrestres (Sort i Pobla de Segur) i 2 helicòpters dels Bombers (Tírvia i Cerdanyola del Vallès), que s’han desplaçat cap al lloc dels fets. En l’helicòpter arribat des de Tírvia hi anaven membres del Grup de Recolzament d’Activitats Especials (GRAE) dels Pompièrs d’Aran; l’aeronau arribada des de Cerdanyola del Vallès hi ha anat a fer tasques de suport.

L’allau, que era de neu humida i feia uns 400 metres de llarg i 100 d’ample, ha caigut sobre la pista d’accés a l’aparcament de l’estació de Tavascan. En aquesta pista, que es troba a 100 metres de l’estacionament, avui hi havia alguns vehicles aparcats. La neu ha afectat 3 cotxes, que han estat arrossegats més enllà de la pista. Un d’ells, ha quedat uns 5 metres més enllà d’on havia estat aparcat, el segon ha anat a parar a uns 15 metres i el darrer, aproximadament a uns 50 metres. Cap d’ells no ha quedat colgat de neu.

Els Bombers han sondejat la zona afectada per l’allau i han pogut constatar que cap persona no hi ha resultat afectada. La direcció de les pistes d’esquí ha localitzat els propietaris dels 3 vehicles, els quals han ratificat que no trobaven a faltar cap persona. Immediatament després de l’allau, l’estació d’esquí ha tancat les seves portes per a avui.

Un cop verificat que no hi havia víctimes, una màquina excavadora de l’Ajuntament de la zona ha procedit a retirar la neu caiguda sobre la pista d’accés a l’aparcament, la qual havia quedat totalment oberta a les 18’25 hores.

Cerdanyola del Vallès, 8 de febrer de 2003

19’05 hores