Justícia

Actualització del Neucat

Activada la fase d'emergència-2 a diverses comarques, a causa dels problemes produïts per les nevades

query_builder   18 febrer 2003 06:33

event_note Nota de premsa

Actualització del Neucat

Activada la fase d'emergència-2 a diverses comarques, a causa dels problemes produïts per les nevades

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 04’50 hores, ha passat a situació d’EMERGÈNCIA-2 del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya, a les següents comarques, que fins aleshores estaven en situació d’emergència-1: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Ripollès, Osona, la Selva, Maresme, Pla de l’Estany, Gironès, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Berguedà, Bages, Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Solsonès, Cerdanya, Barcelonès

El canvi de situació a Emergència-2 es produeix atès que, en determinats punts d’aquestes comarques, i segons el Servei Meteorològic de Catalunya, es poden acumular gruixos de neu superiors a 15 cm.

A la resta de comarques catalanes, es manté activada la fase d’alerta del Neucat.

Pel que fa als Bombers de la Generalitat, la zona on han hagut de treballar en més incidències a causa de les nevades ha estat a les comarques de la Regió Centre. En aquesta zona s’ha hagut de donar assistència a 45 vehicles que es trobaven embarrancats en diferents punts de les carreteres centrals. A més, amb la col·laboració del cos dels Mossos d’Esquadra, dos vehicles dels bombers, han reincorporat a la circulació els camions i, així, desbloquejar el trànsit a la zona del túnel de Fontfreda (pk. 166) entre la comarca de l’Osona i el Bages.

Els Bombers de la Generalitat han treballat, durant tota la nit, realitzant inspeccions tècniques i assistències, bàsicament per tal de netejar algunes carreteres d’aquesta zona o per tal de realitzar inspeccions a les zones que poden presentar problemes.

Segons el Servei Català de Trànsit, la neu produeix, a hores d’ara, la següent afectació viària: Carreteres tallades:

 · C26 - Solsona (entre Solsona i Berga) És necessari l’ús de cadenes a 23 carreteres, de les quals les més importants són:

 · N-II – túnel del Bruc: en aquest punt també hi ha restricció de la circulació a camions.

· N-II – la Jonquera: es demana, també, molta precaució, per la possible presència de neu i gel a la calçada

· A7 – la Jonquera: entre Terrades i Albanyà, a més de l’ús de cadenes, també es demana molta precaució per la possible presència de neu i gel a la calçada.

· C25 – entre Manresa i Gurb: el pas a vehicles 3a categoria –camions i autocars- es troba restringit en aquest punt

 · N230- túnel de Vielha, també s’ha restringit el pas a camions i es demana molta precaució per neu i gel a la calçada.

D’altra banda, cal recordar que una trentena de màquines llevaneus continuen treballant per tal de solucionar, en el termini de temps més breu possible, aquestes incidències.

Finalment, la Direcció General d’Emergències, vol recordar algunes recomanacions bàsiques:

 · no realitzeu trajectes amb els vehicles particulars, per curts que siguin, si no són estrictament necessaris en les zones afectades per la neu

· informeu-vos de l’estat de les carreteres abans d’iniciar qualsevol trajecte en cotxe. Aquesta informació la faciliten puntualment els mitjans de comunicació, però també pot aconseguir-se a través del telèfon d’informació ciutadana 012 i dels webs: www.gencat.net/transit, www.mobilitat.net i www.cat365.net;

· al vehicle, porteu el dipòsit ple de benzina i cadenes al vehicle

· en cas de necessitat, truqueu al telèfon únic d’emergències, 112

Cerdanyola del Vallès, 18 de febrer de 2003

06’00 hores