Justícia

Actualització de l'incendi forestal del Vallès Occidental

El foc afecta al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

query_builder   10 agost 2003 19:38

event_note Nota de premsa

Actualització de l'incendi forestal del Vallès Occidental

El foc afecta al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac

L’incendi forestal que afecta al municipi de Sant Llorenç Savall continua actiu i hi treballen 53 vehicles terrestres i 15 mitjans aeris (6 avions de vigilància i atac, 5 helicòpters bombarders, 1 helicòpter de comandament). També hi treballen en les tasques d’extinció 2 hidroavions cedits pel Ministerio de Medio Ambiente.

El foc s’ha inciat a la zona de la Muntada de Sant Llorenç Savall i s’ha desplaçat en direcció nord cap a la zona del Bosc Negre de la comarca del Bages i, des d’aquesta, avança en direcció la Granera. La superfície afectada pel foc és bàsicament alzinar i part d’ella pertany al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

Fins al moment, la Guàrdia Civil, Mossos d’Esquadra i Policia Local han desallotjat a la Urbanització Comabella de Sant Llorenç Savall i a la masia el Romeu a on hi havia 5 persones. Totes les persones s’estant evacuant a la casa de Cultura de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall. Cap persona ha resultat ferida.

En aquests moments, segons ha informat el Servei Català del Trànsit, hi ha tallades les carreteres B-124 (entre el km 18’5 i el 24’5, a Monistrol de Calders), la carretera N141-C a Calders i la BV-1245 (a l’alçada del km 1 a Castellterçol). D’altra banda, la carretera BP-1241 ja està oberta.

 

El Pla Especial d’emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) continua activat en la fase d’Emergència 1 com a conseqüència d’aquest incendi.

Cerdanyola del Vallès, 10 d’agost de 2003

19’30 hores