Justícia

Actualització de l'incendi forestal al Baix Empordà

Continua activada la fase d'alerta del Pla Infocat

query_builder   1 febrer 2003 19:01

event_note Nota de premsa

Actualització de l'incendi forestal al Baix Empordà

Continua activada la fase d'alerta del Pla Infocat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que es manté activat el Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) en fase d’alerta, ja que Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi del Baix Empordà (Santa Cristina d’Aro i Sant Feliu de Guíxols). A més, segons informa la Direcció General de Prevenció de Riscos del Medi Natural, existeix risc alt i molt alt d’incendi forestal, especialment a la franja litoral de l’extrem nord i sud de Catalunya.

A hores d’ara, continuen treballant a la zona cremada una dotzena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i, amb l’ocàs ja s’han retirat els 3 mitjans aeris (2 helicòpters i 1 avió de vigilància i atac) l’hidroavió, de la Dirección General de Conservación de la Naturaleza del Ministerio de Medio Ambiente, que provenia de Torrejón de Ardoz (Madrid). A part, també estant treballant a la zona patrulles del cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra.

Es preveu que durant tota la nit els vehicles terrestres estiguin remullant la superfície cremada per assegurar-se que no es produeixin revifalles. De cara a demà al matí, es valorarà si cal la intervenció, altre cop, dels mitjans aeris per tal de poder extingir definitivament aquest incendi.

Recordem, que, segons informa el Cos d’Agents Rurals, en el perímetre afectat per l’incendi, unes 620 hectàrees, predomina l’alzina surera, però també hi ha pi bord, pi alathensis, i matolls.

Cerdanyola del Vallès, 1 de febrer de 2003

19’00 hores