Justícia

Actualització de l'avís de nevades i de fortes ratxes de vent

query_builder   30 gener 2003 13:10

event_note Nota de premsa

Actualització de l'avís de nevades i de fortes ratxes de vent

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, segons les dades que el Servei Meteorològic de Catalunya ha tramès al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), durant el dia d’avui, i fins a les 19’00 hores, és probable que es produeixin nevades i acumular-se gruixos de neu d’entre 0 i 5 centímetres a les següents comarques:

Demarcació de Girona Alt Empordà, Garrotxa

Demarcació de Lleida Garrigues, Pallars Jussà, Solsonès

Demarcació de Barcelona Berguedà, Osona

Demarcació de Tarragona Baix Ebre, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta

D’altra banda, els gruixos de neu podran superar els 20 centímetres a les comarques:

Demarcació de Lleida Val d’Aran, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà i Cerdanya

Demarcació de Girona Ripollès i Cerdanya

A la Val d’Aran, al nord de l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, els gruixos de neu podran superar els 50 centímetres de gruix.

Aquesta situació podria empitjorar si es confirmen les previsions meteorològiques que avisen de la irrupció polar i el fort descens de les temperatures.

Atesa aquesta situació, la Direcció General d’Emergències manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil per Nevades (Neucat). En aquest sentit, el CECAT ja ha enviat els avisos corresponents als organismes oportuns de les comarques que se’n poden veure afectades.

D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que és probable que, fins a les 19’00 hores d’avui, es produeixin fortes ratxes de vent (superiors a 90 km/h) a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre

Cerdanyola del Vallès, 30 de gener de 2003

12’45 hores