Justícia

Actualització del Neucat

Ja no hi ha cap comarca en estat d'Emergència

query_builder   18 febrer 2003 12:53

event_note Nota de premsa

Actualització del Neucat

Ja no hi ha cap comarca en estat d'Emergència

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 12’00 hores, les 19 comarques que es trobaven en fase d’Emergència 1 el Pla d’Emergències per Nevades (Neucat) han passat en fase d’Alerta i en altres s’ha desactivat el pla. Així, en aquests moments no hi ha cap comarca en Emergència 1.

Les comarques en estat d’Alerta són 24: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Alt Empordà, Baix Ebre, Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Val d’Aran, Berguedà, Cerdanya, Ripollès, Segarra, Terra Alta, Garrotxa, Osona, Anoia, Bages, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, la Selva, Vallès Oriental.

Segons les últimes informacions del Servei Meteorològic de Catalunya, durant el matí de demà dimecres, la cota de neu voltarà els 300 metres i, al llarg del dia, aniria pujant progressivament fins als 900 metres. S’espera que per sobre de la cota 900 es puguin acumular més de 10 centímetres de neu.

El Servei Català de Trànsit ha informat que en aquests moments no hi ha cap carretera tallada en la xarxa viària catalana. Únicament hi ha una vintena de carreteres secundàries i locals en les quals és obligatori l’ús de cadenes i a la carretera C-25, entre Riudellots de la Selva i Manresa, està restringida la circulació de camions.

Al llarg de tota la matinada, els Bombers de la Generalitat han fet rutes d’inspecció en totes les comarques afectades per l’alerta. En cap cas no s’ha hagut d’intervenir en emergències, però sí per solucionar problemes que, en alguns casos, ha generat la neu a alguns conductors que s’han quedat sense poder avançar en determinats indrets, com ara a la carretera de Monistrol de Montserrat, a la carretera de la Creu d’Aragall (Anoia). Dos camions també han estat ajudats a reincorporar-se a la via al túnel de la Fontfreda.

Els Bombers també han netejat algunes carreteres, com ara els accessos a Guardiola de Berguedà i el polígon de Berga.

Els Ajuntaments de Manresa i de Moià han activat els seus Plans Municipals d’Emergència.

Cerdanyola del Vallès, 18 de febrer de 2003

12’30 hores