Justícia

Actualització de l'incendi forestal del Vallès Occidental i el Bages

L'incendi ja ha cremat més de 1.300 hectàrees de vegetació forestal

query_builder   11 agost 2003 01:51

event_note Nota de premsa

Actualització de l'incendi forestal del Vallès Occidental i el Bages

L'incendi ja ha cremat més de 1.300 hectàrees de vegetació forestal

A hores d’ara, l’incendi forestal que afecta a les comarques del Vallès Occidental i el Bages continua actiu. Un total de 80 vehicles dels Bombers de la Generalitat treballen en les tasques de control. Segons el cos d’Agents Rurals, la superfície afectada pel foc és superior a 1.300 hectàrees de vegetació forestal.

Després de la reunió, que s’ha fet a les 24’00 hores entre els responsables d’extinció i organismes competents de la zona, s’ha informat que l’incendi no estava controlat, tot i que el perímetre del foc no avançava amb tanta rapidesa com aquesta tarda. Les tasques dels equips d’extinció terrestres s’han vist agreujades per la dificultat dels accessos i també per l’orografia de la zona. A més, l’elevat combustible de la zona a causa de les generoses pluges d’aquest hivern passat, i, també, les altes temperatures i la baixa humitat han estat factors que han contribuït a la ràpida propagació del foc.

Segons les primeres hipòtesis, el foc hauria començat a un camí veïnal de la Vall d’Horta del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Aquest camí es trobava tancat el seu accés per l’elevat risc d’incendi. No obstant, i malgrat que encara es desconeixen les causes que han originat l’incendi, les investigacions intentaran determinar si ha estat fortuït o producte d’una negligència. Si  és així, des del la Generalitat de Catalunya, es portaran a terme les diligències legals oportunes.

Avui dimarts a les 6’30 hores hi ha prevista una nova reunió de coordinació. Després, entre les 7’30 i 8’00 hores es farà una roda de premsa a l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall per atendre als mitjans de comunicació.

Des del Centre d’Emergències i Seguretat Civil es vol insistir en la necessitat d’extremar les precaucions per tal d’evitar incidents d’aquest tipus. I, en el cas de detectar qualsevol tipus de columna de fum avisar de seguida, tot i que es cregui que algú altre ja ho hagi fet abans, al telèfon d’emergències 112. Tant és així que, cal insistir en el civisme, ja que seguirà el mateix risc d’incendi durant els propers dies.

Cerdanyola del Vallès, 11 d’agost de 2003

02:00 hores