Justícia

ACTIVADA L'EMERGÈNCIA 1 DEL PLA NEUCAT

query_builder   6 gener 2003 14:55

event_note Nota de premsa

ACTIVADA L'EMERGÈNCIA 1 DEL PLA NEUCAT

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, hores d’ara i des de les 10’30 hores d’aquest matí, hi ha activat el nivell 1 de la fase d’Emergència del pla per Nevades a Catalunya, NEUCAT. L’activació s’ha fet en aquelles comarques en què, segons les prediccions meteorològiques, és probable o molt probable que es puguin formar gruixos de neu superiors als 5 centímetres en cotes superiors a 600 metres d’alçada fins a les 01’00 hores de demà dimarts dia 7 de gener.

La relació d’aquestes comarques, segons la probabilitat, és la següent:

PROBABLE

Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l’Estany, Ripollès, la Selva, Vallès Oriental.

MOLT PROBABLE

Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, era Val d’Aran.

Els Bombers de la Generalitat han inspeccionat des de la matinada carreteres de les zones pirinenques. L’única incidència remarcable hores d’ara, com a conseqüència de la neu, és el tall de l’autopista A-7 i de la N-II entre Figueres i la Jonquera, en els dos sentits de la marxa. Per aquesta raó, als camions que tenien ruta fins a més enllà de la zona tallada se’ls ha recomanat que estacionessin als aparcaments habilitats a Vilamalla, l’aeroport de Girona-Costa Brava i Montmeló.

Segons informa el Servei Català de Trànsit, aquestes són les dues úniques vies que han sofert algun tall per la neu. En 11 vies més hi ha algun tipus d’afectació, bé perquè calgui circular-hi amb cadenes, bé perquè es demani màxima precaució en determinats trams.

Per aquesta raó, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil i el Servei Català de Trànsit recomanen als conductors:

-Informar-se de l’estat de les carreteres abans d’iniciar qualsevol recorregut. Les emissores de ràdio en fan un seguiment puntual. Si no, cakl trucar al telèfon 012 o consultar la web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.es/transit

-Extremar la precaució a l’hora de circular.

Per una altra banda, els Bombers de la Generalitat han actuat en 28 serveis, exclusivament a la demarcació de Girona, per solventar problemes ocasionats per la pluja. En tots els casos s’ha tractat de baixos inundats. Segons el Servei Català de Trànsit, només hi ha dues carreteres tallades per la pluja: la GIV 6216 i la GI 651.

Cerdanyola del Vallès, 6 de gener de 2003

14’40 hores