Relacions Institucionals i Participació

El conseller Pelegrí ha inaugurat avui a Anglesola un centre integral d'atenció a la gent gran, pioner a Catalunya

query_builder   11 desembre 2002 17:43

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí ha inaugurat avui a Anglesola un centre integral d'atenció a la gent gran, pioner a Catalunya

El conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí, ha inaugurat aquesta tarda a Anglesola (Urgell) un centre integral pioner pel que fa a l’atenció a la gent gran.

El centre que avui s’ha obert té com a objectiu donar un servei a la mida de cada persona. El conseller ha destacat que és el primer a tot Catalunya que “té un model integrat”. Això vol dir que, a part de ser un casal d’avis, és un centre assistencial i que qualsevol persona, en qualsevol circumstància, podrà ser atesa.

El conseller ha posat com a exemple el d’una família que vol marxar de vacances i que té una persona gran a casa seva. A partir d’ara, si ho desitja, aquesta família d’Anglesola el podrà deixar al centre i allà el podran assistir. Aquest centre també tindrà altres funcions per a les persones grans, com servei de menjador, bugaderia, perruqueria, etc.

El conseller ha destacat que “és un model a seguir per molts altres ajuntaments perquè es basa en la convivència i permet la integració d’aquestes persones grans en el centre”.

El centre ha costat 601.012 € (480.809 € per a l’obra i 120.202 € per a equipaments), dels quals 270.455 € els ha aportat el Departament de Governació i Relacions Institucionals; 90.151 €, el Departament de Benestar i Família; 30.050 €, Caixa Catalunya, i 210.354 €, l’Ajuntament d’Anglesola.

La delegada de Benestar i Família a Lleida, Teresa Ribes, ha remarcat que el model d’Anglesola es posarà en funcionament en altres municipis de Catalunya.

El conseller ha explicat en el seu parlament davant els veïns d’Anglesola que amb aquesta inauguració feia “un acte de justícia, un acte de solidaritat i un acte de futur”. En primer lloc, un acte de justícia perquè fa un reconeixement a l’aportació que ha fet la gent gran al país, a la comarca i al poble d’Anglesola, un acte de solidaritat intergeneracional per part de l’alcalde i, finalment, un acte de futur perquè els que ara són joves en puguin fer ús quan siguin grans.