Relacions Institucionals i Participació

El conseller Pelegrí inaugura les obres de rehabilitació de l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

També va inaugurar el parc de la Closseta i el de les Artigues de Vilamalla

query_builder   20 gener 2003 15:40

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí inaugura les obres de rehabilitació de l'Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

També va inaugurar el parc de la Closseta i el de les Artigues de Vilamalla

El conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep Maria Pelegrí, va inaugurar diumenge, dia 19 de gener, les obres de la primera fase de rehabilitació de l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries (Alt Empordà). Aquest museu va néixer amb la finalitat de conservar el patrimoni de la Farinera, promoure’n l’ús social i convertir-lo en una eina dinamitzadora i de promoció cultural de la vila i de la comarca. Aquest projecte ha estat cofinançat pels fons estructurals europeus FEDER, que gestiona el Departament de Governació i Relacions Institucionals, amb un import total de 310.354 €.

Josep Maria Pelegrí va visitar les instal·lacions acompanyat de l’alcalde de la vila, Xavier Sanllehí; la directora de l’Ecomuseu, Carme Gilabert; el president de la Diputació de Girona, Carles Páramo. El conseller va felicitar el municipi de Castelló d’Empúries per la rehabilitació de l’edifici de la Farinera i va destacar la importància de la conservació del patrimoni en la preservació de la identitat d’un poble i d’un país.

L’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries és un projecte que té com a centre d’activitats l’antic molí –convertit en farinera al final del segle XIX–, on des de l’any 1998 es desenvolupa l’activitat museística en relació amb la indústria farinera de la comarca.

El conseller Pelegrí també va inaugurar aquest diumenge el parc de la Closseta i el parc de les Artigues de Vilamalla (Alt Empordà).