Bombers

Fuita d'amoníac en una empresa farmacèutica de Mollet del Vallès

query_builder   15 agost 2004 06:00

event_note Nota de premsa

Fuita d'amoníac en una empresa farmacèutica de Mollet del Vallès

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que Bombers de la Generalitat han treballat aquesta matinada en una fuita d’amoníac en una indústria farmacèutica de Mollet del Vallès.

Bombers han estat alertats del sinistre a les 01’45 hores d’aquesta matinada per la Policia Local de Mollet del Vallès. Clients de la zona d’oci nocturn de Can Fàbregas de Mollet del Vallès també havien alertat d’un episodi d’olors a producte químic a la zona. Bombers han anat al lloc del sinistre amb 8 dotacions, que han localitzat l’origen de l’episodi: l’empresa farmecèutica “Merck Farma y Química, S.A”, ubicada al Polígon Merck de Mollet del Vallès

Junt a tècnics de l’empresa, Bombers han detectat una fuita d’amoníac que, en aquests moments està del tot controlada. Operaris de l’empresa, un cop detectada l’anomalia, han procedir a aturar els equips que fuitaven, amb la qual cosa el remanent d’amoníac que quedava a les canonades s’ha anat buidant a poc a poc, dissipant-se en l’aire en tot moment. El fet de què no hi hagués aire ha fet que l’amoníac no posés en perill en cap cas les persones. A més, Bombers han fet un perímetre de seguretat de 1000 metres a la rodona de l’empresa. Únicament una dona que pateix d’asma ha anat pel seu propi peu a l’Hospital de Mollet del Vallès amb símptomes de coïssor però fonts d’aquest centre de salut han confirmat que no ha calgut procedir a l’ingrés d’aquesta persona. El telèfon d’emergències 112 tan sols ha rebut 3 trucades de persones que alertaven d’aquest episodi. No ha calgut evacuar cap zona poblada ni s’ha activat cap pla d’emergències.

En aquests moments, les 8 dotacions dels Bombers continuen a la zona de retén, a l’espera que el remanent d’amoníac a la canonada surti en la seva totalitat i es dissipi.

Cerdanyola del Vallès, 15 d’agost de 2004

05’40 hores