Bombers

El Transcat passa a fase d'Alerta per l'incendi d'un camió cisterna a Bisbal del Penedès

query_builder   26 juliol 2004 14:18

event_note Nota de premsa

El Transcat passa a fase d'Alerta per l'incendi d'un camió cisterna a Bisbal del Penedès

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 13’30 hores, el Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses per Carretera i Ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) ha passat a fase d’alerta. El pla es trobava en fase d’emergència categoria 2 a causa de l’incendi que ha patit un camió cisterna a l’autopista AP-2, quilòmetre 225’5, sentit Lleida, a l’alçada de Bisbal del Penedès.

 

El camió cisterna, de l’empresa Transportes Especiales y Químicos, de Madrid, havia sortit de l’empresa Ercross de Tarragona i es dirigia a Destilerías San Valerio de Cariñena (Saragossa). La cisterna, que no ha patit cap fuita, transporta 17.500 litres d’àcid nítric.

Bombers de la Generalitat, alertats a les 12’01 hores, es troben al lloc dels fets amb 9 dotacions terrestres que estan de retén a l’espera de l’arribada d’un altre camió cisterna de la mateixa empresa propietària que faci el transvasament del producte.

El foc ha afectat a tot el camió, excepte l’interior de la cisterna. Així doncs, els danys no han ocasionat fuita del producte.

A les 12’43 els efectius dels bombers han pogut controlar el foc. A causa de l’incident, no hi ha hagut cap persona afectada.

Segons el Servei Català del Trànsit, l’autopista AP-2 tallada, en un primer moment, entre la barrera del Mediterrani i Montblanc, ha estat oberta la circulació en sentit Tarragona a les 12’50 hores, i, en aquests moments, ja hi ha un carril obert en sentit Lleida.

Cerdanyola del Vallès, 26 de juliol de 2004

14’00 hores