Recerca i Universitats

Trenta universitats i centres de recerca presenten a FITEC les novetats en transferència de tecnologia

Mas-Colell n'inaugura la segona edició, en el marc del Saló Expoquimia

query_builder   26 novembre 2002 15:29

event_note Nota de premsa

Trenta universitats i centres de recerca presenten a FITEC les novetats en transferència de tecnologia

Mas-Colell n'inaugura la segona edició, en el marc del Saló Expoquimia

Trenta universitats i centres de recerca de tot l’Estat ensenyaran a les empreses les principals novetats en transferència de tecnologia, durant els actes de les II Jornades FITEC, que se celebren des d’avui fins dijous al saló Expoquimia, a la Fira de Barcelona, organitzades per la Fundació Catalana per a la Recerca, i que porten el lema "La recerca a l’abast de l’empresa".

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, inaugura avui aquestes jornades, juntament amb el president d’Expoquimia, Rafael Foguet, i el president de la Fundació Catalana per a la Recerca, Rafael Español.

FITEC està concebut com un punt de trobada entre les universitats i centres de recerca i les empreses químiques, per poder materialitzar acords comercials i de col·laboració entre tots dos sectors. Les jornades facilitaran oportunitats concretes de negoci a partir de la contractació de serveis científico-tècnics, desenvolupament de nous productes i finançament de projectes d’alt contingut tecnològic.

L’edició de 2002 inclou quatre eixos d’actuació complementaris: una zona d’exposició de la oferta tecnológica de les universitats i centres de recerca per a l’empresa; unes jornades sobre noves tecnologies i transferència tecnològica en el sector químic; unes sessions de presentació de 20 projectes d’empresa d’alta tecnologia, que necessiten finançament, i diferents tallers formatius de tipus pràctic dirigits a empresaris i investigadors del sector.

A les nou del vespre s’atorgarà el II Premi FITEC a la Inversió en Tecnologia al Grup Uriach, que compta amb un departament d’R+D des de 1957 i que en els últims 12 anys ha presentat un gran nombre de patents europees i mundials sobre noves molècules. L’empresa inverteix 18 milions d’euros anuals en R+D, xifra que representa un 14% de la seva facturació. El premi serà lliurat per el conseller en cap de la Generalitat, Artur Mas.