Bombers

Activació del Transcat en fase d'Alerta a la Jonquera

Un cop fet el transvasament s'ha procedit a desactivar el pla

query_builder   1 gener 2003 06:50

event_note Nota de premsa

Activació del Transcat en fase d'Alerta a la Jonquera

Un cop fet el transvasament s'ha procedit a desactivar el pla

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 23’30 hores d’ahir dilluns, es va activar l’Alerta del Pla d’Emergències per Accidents en el Transport de Mercaderies Perilloses en Carretera i Ferrocarril de Catalunya (TRANSCAT), a causa de la fuita que va patir un camió cisterna a l’àrea de descans de la Jonquera (davant del complexe "Porta Catalana").

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 23’07 hores que hi havia una camió a l’àrea de descans que tenia una esquerda a la cisterna per on hi havia una fuita. El camió cisterna, un Iveco amb matrícula de Lleida, pertanyia a l’empresa Teifer S.L. i feia el trajecte Lleida-Avinyó. A la cisterna transportava 21’5 tones d’àcid clorhídric repartits en dos compartiments. La mateixa empresa responsable ha estat l’encarregada de gestionar un altre camió cisterna per tal de poder fer el transvasament del producte. Mentre, l’àcid clorhídric que fuitava ha estat recollit en diferents recipients.

Al voltant de les 03’00 hores ha arribat el camió cisterna i s’ha procedit a fer el transvasament tant del líquid que hi havia dins de la cisterna com del que  havia fuitat i s’havia recollit amb els diferent recipients. Un cop finalitzada aquesta operació, el Centre d’Emergències de Catalunya ha procedit, a les 06’15 hores a desactivar la fase d’Alerta del pla Transcat.

Fins al lloc del sinistre s’hi ha desplaçat un total de 4 dotacions del Cos de Bombers de la Generalitat. A causa de l’incident, cap persona ha resultat ferida.

Cerdanyola del Vallès, 11 de maig de 2004

06:40 hores