Recerca i Universitats

Solà reclama que el nou Estatut atorgui a Catalunya plenes competències en universitats i en recerca

El conseller del DURSI ho ha dit durant l'acte d'inauguració de curs de la UAB

query_builder   30 setembre 2004 17:14

event_note Nota de premsa

Solà reclama que el nou Estatut atorgui a Catalunya plenes competències en universitats i en recerca

El conseller del DURSI ho ha dit durant l'acte d'inauguració de curs de la UAB

El conseller del DURSI, Carles Solà, ha manifestat avui que el nou Estatut ha de recollir la voluntat del Govern català d’exercir “plenes competències tant en l’àmbit universitari com en l’àmbit de recerca”. Així ho ha manifestat durant l’acte d’inauguració de curs de la UAB, acompanyat del rector de la Universitat, Lluís Ferrer, l’alcalde de Cerdanyola, Antoni Morral, i la presidenta del Consell Social, Rosa Cullell.

En el seu discurs, Solà ha afirmat que el nou Estatut ha de recollir en algun dels seus apartats la potestat de Catalunya per ordenar el seu sistema universitari en tots els àmbits, des de l’aprovació de titulacions i plans d’estudi, fins a la gestió de les beques. Actualment, aquestes competències estan en mans del Govern espanyol. El conseller ha ampliat aquesta voluntat també a l’àmbit de recerca i ha dit que la Generalitat hauria d’assumir les competències sobre tots els centres de recerca que hi ha a Catalunya, incloent-hi els del CSIC.

Solà ha coincidit amb el rector de la UAB en les seves crítiques a la LOU i ha reclamat al Govern del PSOE que compleixi la seva promesa de derogar aquesta llei, tot substituint-la per una llei de bases més àmplia. En relació amb el Govern de Madrid, Solà també ha mostrat el seu descontentament pel fet que l’ANECA (l’Agència de Qualitat Universitària espanyola) no hagi canviat la seva orientació i ara vulgui determinar com han de ser els nous màsters adaptats a les directrius de la Declaració de Bolonya.