Innovació, Universitats i Empresa

Presentació oficial de la 7a Setmana de la Ciència

Mas-Colell destaca la necessitat d'incorporar gent jove al món de la ciència

query_builder   8 novembre 2002 16:35

event_note Nota de premsa

Presentació oficial de la 7a Setmana de la Ciència

Mas-Colell destaca la necessitat d'incorporar gent jove al món de la ciència

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha reiterat que la incorporació de la gent jove al món de la ciència ha de ser un dels objectius de totes les institucions que treballen per a la recerca. Mas-Colell ho ha afirmat durant l’acte oficial de presentació de la 7ª Setmana de la Ciència (www.setmanaciencia.org), que s’ha fet aquest migdia al Parlament de Catalunya.

El conseller del DURSI també ha manifestat la seva perplexitat per l’actitud d’alguns investigadors contra determinats avenços del coneixement científic i ha lamentat que, actualment, determinades circumstàncies facin que s’arribi a qüestionar la ciència. Per al conseller, cal sensibilitzar la societat perquè aquesta s’impliqui en la ciència, reconegui la tasca feta pels científics i la necessitat de la seva feina per al progrés social.

La Setmana de la Ciència, que aquest any arriba a la setena edició, és un programa coordinat que inclou més de 400 actes de difusió del coneixement científic i tecnològic a 95 localitats d’arreu de Catalunya. Sota el lema de “Viu la Ciència!” i des del 6 fins al 17 de novembre, vol apropar la ciència a la societat d’una forma atractiva i comprensible. Totes les activitats es fan a museus, centres de recerca, universitats i d’altres institucions culturals i científiques.

La Setmana de la Ciència està impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR), el DURSI i el Cercle d’Amics de la Ciència, juntament amb les 11 universitats de Catalunya, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), el Departament d’Ensenyament, el Departament de Cultura i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), amb la col·laboració del Canal 33, els auspicis de la UNESCO, i el suport i la participació de més de 300 entitats, museus i institucions relacionades amb el món cultural i científic de Catalunya.