Innovació, Universitats i Empresa

Les Jornades Doctorials es consoliden com a eina d'orientació per als estudiants de doctorat

El conseller del DURSI, Carles Solà, inaugurarà la IV d'aquestes jornades el proper dilluns

query_builder   26 març 2004 10:39

event_note Nota de premsa

Les Jornades Doctorials es consoliden com a eina d'orientació per als estudiants de doctorat

El conseller del DURSI, Carles Solà, inaugurarà la IV d'aquestes jornades el proper dilluns

Per quart any consecutiu, les universitats públiques catalanes i el DURSI organitzen unes Jornades Doctorials orientades a facilitar la inserció laboral de futurs doctors. Durant gairebé una setmana, del 28 de març al 3 d’abril, els participants desenvolupen al centre de formació EADA de Collbató una sèrie d’activitats encaminades a la reflexió sobre el seu futur professional, el coneixement del món laboral i la posada en pràctica de les habilitats adquirides durant el període de formació. Aquest tipus de jornades van néixer com una iniciativa innovadora de les universitats britàniques i franceses per millorar la inserció laboral dels estudiants de doctorat.

Per a molts estudiants, l’obtenció del doctorat és una oportunitat única per iniciar una carrera científico-acadèmica o treballar en empreses d’R+D+I. En aquest sentit, les Jornades Doctorials proporcionen les eines necessàries per facilitar la incorporació dels doctorands al mercat laboral. Durant la setmana, els estudiants assisteixen a debats i taules rodones, fan visites a empreses d’R+D+I, i aprenen a desenvolupar habilitats professionals com ara saber elaborar i presentar un projecte de recerca o a dissenyar un projecte empresarial. Marie-Gabrielle Scheighofer, directora de l’Associació Bernard Gregory, entitat francesa dedicada a fomentar la inserció professional de joves doctors, és una de les personalitats convidades en aquesta edició.

L’acte de cloenda, en què es lliuraran premis als projectes d’innovació elaborats pels diferents grups de treball, comptarà amb l’assistència del director del CIDEM, Agustí Segarra. Els participants a les Jornades són estudiants de doctorat, preferentment amb el període de docència realitzat i la tesi doctoral inscrita, o doctors que han obtingut el títol el darrer curs. El conseller del DURSI, Carles Solà, inaugurarà les jornades el dilluns 29 a les 9 h, al centre EADA de Collbató.