Innovació, Universitats i Empresa

Mas-Colell rebrà dijous una delegació de gerents universitaris europeus

Estan reunits a Barcelona per parlar sobre gestió universitària

query_builder   18 març 2003 10:57

event_note Nota de premsa

Mas-Colell rebrà dijous una delegació de gerents universitaris europeus

Estan reunits a Barcelona per parlar sobre gestió universitària

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, rebrà dijous una delegació de gerents universitaris europeus que estan reunits fins dissabte a Barcelona en el marc de la "First European Winter School for University Administrators". Durant la recepció, que tindrà lloc a la tarda, el director general d’Universitats, Claudi Alsina, els explicarà el funcionament del sistema universitari català. Posteriorment, està previst que facin una visita al Palau de la Generalitat.

Els participants en la trobada, que es fa al Palau de les Heures, són una trentena de gerents i administradors de diferents universitats europees. Aquesta primera reunió ha estat organitzada per les associacions de gerents universitaris europeus HUMANE (Heads of University Management and Administration Network in Europe) i ESMU (European Strategic Management of Universities). Ambdós organismes tenen la seu a Brussel·les.

Entre els ponents hi figuren destacades personalitats del món universitari europeu, com el rector de la Universitat de Twente (Holanda), el president de la Conferència de Rectors d’Alemanya, la gerent de la London School of Economics and Political Science (Regne Unit), el rector de la Universitat de Karslruhe (Alemanya), i l’actual secretari d’Estat del Ministeri espanyol de Ciència i Tecnologia. Pel que fa a la presència d’universitats catalanes i espanyoles, en aquesta primera trobada hi participen representants de la UAB i de la UPC, així com de la Universidad Carlos III de Madrid. Per part del DURSI hi participa el responsable d’Avaluació, Estudis i Cooperació Universitària, Josep M. Vilalta.