- Sala de premsa
- Notes de premsa
- La Generalitat obre una Oficina a la Xina per promoure les universitats catalanes
query_builder 25 juliol 2003 14:40
event_note Nota de premsa
El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha explicat que des d’avui ja és operativa l’Oficina que el Departament ha obert a Pequín per promoure les universitats catalanes. Es tracta d’una Oficina de 40 metres quadrats, ubicada en un espai llogat al COPCA i situada al barri diplomàtic de Sanlitun. El conseller ha justificat l’obertura d’aquesta Oficina per l’enorme potencial del mercat xinès i per l’elevada demanda d’estudis d’ensenyament superior que hi ha actualment en aquell país, que fa que el sistema xinès no doni l’abast.
L’obertura de l’Oficina s’ha fet amb ple coneixement i aprovació de les autoritats educatives xineses i Mas-Colell ha explicat que la ministra d’Educació li va mostrar personalment el seu interès perquè el projecte es tirés endavant. Entre les funcions de l’Oficina destaquen informar sobre els estudis i les universitats catalanes, col·laborar amb organitzacions i entitats universitàries xineses, facilitar els tràmits dels estudiants interessats en venir aquí, assistir a salons i fires d’ensenyament a la Xina i traduir material imprès i del web al xinès.
La nova Oficina està dirigida per Joan Cornet, bon coneixedor del país perquè fa 20 anys que hi viu. Aquesta és la primera representació permanent a l’exterior del “Programa de promoció de les universitats de Catalunya” (UCAT), que impulsa el Consell Interuniversitari de Catalunya. En el moment de fer balanç del primer any i mig de funcionament del Programa, Mas-Colell ha destacat la importància de “crear una marca que sigui la del conjunt d’universitats de Catalunya, associada a la idea de qualitat i d’un país on s’hi pot estudiar i viure bé”.
Per la seva banda, el màxim responsable del Programa UCAT, Enric Canela, ha explicat que en aquests primers 18 mesos s’ha dissenyat la marca i la imatge del Programa, s’ha assistit a un total de 24 salons d’ensenyament (5 a Catalunya i 19 a l’estranger), s’han establert múltiples contactes amb ambaixades, consolats i entitats diverses, i s’ha dissenyat un web (www.estudiaracatalunya.net), que avui s’ha presentat, amb versions en català, castellà, anglès i francès.