Innovació, Universitats i Empresa

La Generalitat defensa la plena legalitat dels contractes informàtics adjudicats

query_builder   4 juny 2003 18:24

event_note Nota de premsa

La Generalitat defensa la plena legalitat dels contractes informàtics adjudicats

Davant les declaracions del Grup Parlamentari Socialista publicades en alguns mitjans posant en dubte la legalitat de les actuacions de la Generalitat en relació amb l’adjudicació de serveis informàtics, el Govern de la Generalitat vol fer públics els següents punts:

1. La legalitat de les contractacions que la Generalitat ha signat en matèria de serveis informàtics és fora de qualsevol dubte, així com la justificació de la despesa. Les insinuacions que s’han publicat tan sols poden ser conseqüència d’un absolut desconeixement dels procediments normals de gestió.

2. El contracte que es va signar el 1999 amb Debis Systemhaus, posteriorment transformada en T-Systems, preveia que es podria incrementar la demanda de serveis en funció de les necessitats del moment, i establia un procés detallat per a l’elaboració dels encàrrecs i per a la seva formalització mitjançant document administratiu, sense fixar cap màxim en el procediment de facturació.

3. La posada en marxa principalment del projecte Administració Oberta de Catalunya (AOC) i també del portal Època, que no estaven previstos en el moment del contracte (1999), van fer ampliar els serveis prestats –i, conseqüentment, la facturació–, i es van desenvolupar en el marc del contracte amb T-Systems en tant que projectes transversals que afecten tots els departaments de la Generalitat.

4. La política que la Generalitat ha seguit en matèria informàtica ha permès que, avui, el projecte Administració Oberta de Catalunya, al qual s’hi han sumat les administracions locals, mitjançant Localret, sigui un dels capdavanters a nivell mundial, així com que l’administració de la Generalitat s’hagi modernitzat possibilitant als seus treballadors un entorn telemàtic que faciliti el seu servei públic.