Innovació, Universitats i Empresa

La Fira Viu la Ciència Contemporània 2004 acosta la recerca a la societat

L'expedició a l'Antàrtida que es va poder seguir des del web del DURSI presentarà els seus treballs al continent blanc

query_builder   5 maig 2004 14:30

event_note Nota de premsa

La Fira Viu la Ciència Contemporània 2004 acosta la recerca a la societat

L'expedició a l'Antàrtida que es va poder seguir des del web del DURSI presentarà els seus treballs al continent blanc

Demà i demà passat es farà a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (c/ del Carme, 47; Barcelona) la Fira Viu la Ciència Contemporània 2004 (VCC’04). Els organitzadors del certamen són el Parc Científic de Barcelona (PCB) i la Societat Catalana de Biologia, amb el suport de l’Institut d’Estudis Catalans i el Ministeri espanyol de Ciència i Tecnologia.

La Fira VCC’04 té com a objectiu contribuir a la millora de la cultura científica de la nostra societat acostant al públic la recerca que s’està fent actualment a Barcelona. S’hi exhibiran 12 projectes d’investigació de diferents centres i instituts de recerca de la capital catalana, d’àmbits tan diversos com la nanobioenginyeria, la biologia estructural, les ciències fotòniques, l’arqueologia, l’aigua, les malalties neurodegeneratives, els residus industrials, els estudis epidemiològics, la diversitat genètica humana o la recerca a l’Antàrtida. Aquest darrer projecte és de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC i es tracta d’una expedició que es va poder seguir des del web del DURSI (www.gencat.net/dursi/antartida).

Els visitants de la Fira VCC’04 podran interactuar directament amb els aparells amb què s’estan duent a terme aquests projectes de recerca i conversar amb els científics que hi treballen. La Fira, que és d’accés gratuït, estarà oberta de 10 a 14h i de 16h a 20 h. Podeu trobar-ne més informació a: http://www.pcb.ub.es/vcc.

L’acte inaugural es farà demà a les 17’30h a la seu de l’IEC amb la presència del seu president, Josep Laporte; d’Albert Casas, vicerector de Política Científica de la UB; Màrius Rubiralta, director general del PCB; i Jaume Reventós, president de la Societat Catalana de Biologia de l’IEC.