Innovació, Universitats i Empresa

L'empresa japonesa Imex instal·la a Catalunya el seu primer centre logístic per a tot Europa

Dedicada a la fabricació de tòner per a impressores làser i fotocopiadores

query_builder   1 abril 2004 10:00

event_note Nota de premsa

L'empresa japonesa Imex instal·la a Catalunya el seu primer centre logístic per a tot Europa

Dedicada a la fabricació de tòner per a impressores làser i fotocopiadores

L’empresa japonesa Imex, dedicada a la fabricació de tòner per a impressores làser i fotocopiadores, va inaugurar ahir a Barcelona el seu primer centre logístic per a tot Europa. La nova filial, de nom Imex Eu Trading SL, ajudarà a la consolidació de 77 nous llocs de treball directes i indirectes.

En l’acte d’inauguració, a l’Hotel Juan Carlos I, hi ha estat present el president de la companyia al Japó, el Sr. Akira Kitaoka.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al suport del Departamet d’Inversió Estrangera del CIDEM.

La filial d’Imex a Catalunya tindrà les seves oficines comercials a Barcelona i subcontractarà el servei logístic a la Zona Franca, des d’on es gestionaran les activitats relacionades amb aquest centre. El material que es distribuirà serà importat des de les fàbriques que aquesta empresa japonesa té a Oregón (EUA), i Hiratsuka i Okayama (Japó). Amb la creació d’aquest nou centre, Imex té previst obtenir una quota de mercat a nivell europeu del 20% del volum total del seu negoci.

El caràcter obert de la ciutat de Barcelona, juntament amb la seva infraestructura i trajectòria en els mercats d’exportació en aquests darrers anys han estat factors decisius per a la instal·lació d’aquest centre logístic a Catalunya.

Amb una plantilla de 250 treballadors al Japó, Imex és en l’actualitat un dels principals fabricants mundials de tòner per a impressores làser i fotocopiadores. Amb una capacitat de producció de 6.000 tones de tòner anuals, aquesta empresa japonesa exporta un 70% de la seva producció, el 40% de la qual es destina als EUA, un 20% a Europa i un 10% a Àsia. L’any 2003, va obtenir una facturació de 60 milions d’euros.