Innovació, Universitats i Empresa

L'AGAUR i l'FRC creen un programa per facilitar pràctiques a empreses als universitaris catalans

Aquesta tarda es farà una sessió informativa adreçada a responsables de recursos humans d'empreses catalanes

query_builder   4 juny 2003 11:05

event_note Nota de premsa

L'AGAUR i l'FRC creen un programa per facilitar pràctiques a empreses als universitaris catalans

Aquesta tarda es farà una sessió informativa adreçada a responsables de recursos humans d'empreses catalanes

Treballs a l’estiu, nou programa impulsat i gestionat per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), del Departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) de la Generalitat de Catalunya; i la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR), protagonitzarà avui dimecres 4 de juny (de 18.30 a 20.00 hores a l’auditori de l’FCR, passeig Lluís Companys, 23, 6a planta) una jornada informativa per a responsables de Recursos Humans d’empreses catalanes. Aquest programa té com a objectiu fonamental facilitar pràctiques als universitaris catalans durant el període estival en empreses integrades en l’Associació Espanyola de Direcció de Personal (AEDIPE) de Catalunya.

La jornada comptarà amb les intervencions del Sr. Enric Canela, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular, exvicerector d’Economia de la Universitat de Barcelona i director del programa per a la promoció de les universitats catalanes del Consell Universitari de Catalunya, que impartirà la ponència L’adequació de la formació i de la capacitació universitària a les necessitats de l’empresa. Panorama universitari català; i la Sra. Isabel Aledo, de l’AGAUR, que presentarà el programa Treballs a l’estiu. La jornada serà inaugurada pel Sr. Jordi Mas, director general adjunt de l’FCR i la seva cloenda anirà a càrrec del Sr. Joan Turró, director de l’AGAUR.

El programa Treballs a l’estiu cerca millorar les competències i aptituds personals dels estudiants, tot afavorint el seu accés al món laboral mitjançant pràctiques empresarials i obrint noves vies de col·laboració entre universitat i empreses. El seu període d’implementació serà de juliol a setembre d’enguany. S’adreça a universitaris catalans del curs actual els quals hagin superat el 50% dels crèdits totals corresponents a les seves carreres. Les empreses interessades signaran un conveni de pràctiques amb l’FCR pel qual l’alumne rebrà una quantitat de diners en concepte de beca, no derivant en obligacions pròpies d’un contracte laboral.