Territori

La Generalitat aprova la millora de la T-750 entre la Pobla de Mafumet i la N-240

Una inversió de més d'1 MEUR

query_builder   31 juliol 2003 12:09

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de la T-750 entre la Pobla de Mafumet i la N-240

Una inversió de més d'1 MEUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de condicionament de la carretera T-750 entre la Pobla de Mafumet (Tarragonès) i la N-240 (de Tarragona a Valls). Aquesta actuació, que es preveu que comenci a finals d’aquest any amb un termini d’execució de 4 mesos, suposa una inversió d’1,23 MEUR.

Les obres consisteixen en les següents millores:

- Condicionament, eixamplament i reforçament del ferm:

Les obres inclouen el condicionament dels trams de la carretera T-750 que quedaven pendents de fer, després de les obres fetes l’any 1994 en què es va construir un nou pont sobre el riu Francolí que es va malmetre per uns aiguats.

El tram més proper a la carretera N-240 té una longitud de 280 m, i el tram més proper a la Pobla de Mafumet, on se situen les dues rotondes, té una longitud d’1,2 Km. La calçada actual, que en alguns trams és només de 6 m, s’eixampla a 10 m, per formar 2 carrils de 3,5 m i dos vorals d’1,5 m.

- Construcció de dues rotondes per a la canalització de les interseccions de la carretera T-750 amb la refineria i la benzinera, millorant la seguretat viària:

Les dues rotondes tenen per objectiu canalitzar la intersecció amb la refineria i amb la benzinera. El diàmetre interior varia entre els 30 i els 33 m, dels quals els darrers 1,5 m són trepitjables. La calçada anular està formada per 2 carrils de 4 m, un voral interior de 0,5 m i un voral exterior d’1,5 m.

Aquesta actuació es completa amb l’actualització de la senyalització vertical i horitzontal.