Territori

La Generalitat aprova la millora de dues interseccions d'accés a Riudoms a la T-310

Es construirà una rotonda i un carril central per als girs a l'esquerra

query_builder   30 octubre 2003 10:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de dues interseccions d'accés a Riudoms a la T-310

Es construirà una rotonda i un carril central per als girs a l'esquerra

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de les obres de millora dues interseccions, d’accés a Riudoms (Baix Camp), situades als punts quilomètrics 5,7 i 6,2 de la carretera T-310, respectivament. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el primer semestre de 2004 amb un termini d’execució de 3 mesos, té un pressupost de 333.000 EUR.

Intersecció de la T-310 (punt quilomètric 5,7) amb la carretera TV-3103 a Vinyols

Aquesta intersecció d’accés a Riudoms, es solucionarà mitjançant la construcció d’una rotonda que disposarà de les següents característiques:

Un radi a la línia blanca exterior de 26 m, amb vorals interiors de 0,5 m, una anella interior transitable d’1,5 m. Pel que fa al voral exterior, la seva amplada serà d’1 m.

Intersecció situada al final de la variant de Riudoms, a l’oest d’aquesta població (punt quilomètric 6,2 de la T-310)

La cruïlla actual es substituirà per un carril central que permetrà efectuar els girs a l’esquerra en sentit Montbrió – Riudoms. La construcció d’aquest nou carril es farà desplaçant l’eix de la carretera cap al sud per tal de disminuir les afectacions. D’aquesta manera, s’ajustarà, al màxim, a les característiques dels carrils d’acceleració i desacceleració de la calçada actual i alhora, es mantindran les condicions de seguretat de la via. Aquest carril central tindrà 354 m de longitud una amplada de 3 m.

Les obres es completen amb la senyalització horitzontal i vertical, així com amb la col·locació de barreres de seguretat i la millora de la xarxa de drenatge amb cunetes de formigó. A més, es realitzaran obres d’enllumenat de la rotonda i d’enjardinament del seu illot interior.