Innovació, Universitats i Empresa

El conseller Mas-Colell viatja a Alemanya per establir lligams en R+D amb Baden-Württemberg

La delegació catalana visitarà l'empresa Daimler-Chrysler i i s'entrevistarà amb el director comercial de Roche

query_builder   4 abril 2003 11:29

event_note Nota de premsa

El conseller Mas-Colell viatja a Alemanya per establir lligams en R+D amb Baden-Württemberg

La delegació catalana visitarà l'empresa Daimler-Chrysler i i s'entrevistarà amb el director comercial de Roche

Una delegació del DURSI, encapçalada pel conseller Andreu Mas-Colell, viatjarà la setmana vinent a Baden-Württemberg. El viatge s’inscriu en el marc dels acords de cooperació entre els anomenats “quatre motors” d’Europa, una associació entre Catalunya, Llombardia, Baden-Württemberg i Roine-Alps per impulsar el desenvolupament i el paper de les regions a la Unió Europea.

El viatge, que començarà dilluns i acabarà dimecres, té com a objectius aprofundir en el coneixement del sistema de recerca de Baden-Württemberg, debatre sobre el potencial de les regions en el desenvolupament de l’Espai Europeu de Recerca i definir els instruments que permetin a les regions –especialment als quatre motors- tenir un pes destacat en la consolidació d’aquest espai.

La delegació catalana estarà formada, a més del conseller Mas-Colell, pel director general de Recerca, Joaquim Casal; el director de la CIRIT, Antoni Oliva; el director general de la Fundació Catalana per a la Recerca, Lluís Jofre; i la coordinadora del programa Europa-Recerca, Glòria Budó, entre d’altres.

La delegació catalana serà dilluns a Stuttgart, on al matí assistiran a la presentació del projecte de recerca en Física de Partícules GRID-Computing al Centre de Supercomputació, a la Universitat de Stuttgart, acompanyats pels directors d’aquest centre i del Centre de Computació de la Universitat de Karlsruhe. A la tarda hi haurà una taula rodona amb el ministre de Ciència, Tecnologia i Art de Baden-Württemberg, Peter Frankenberg, i el conseller del DURSI, a més d’altres alts responsables del sistema de recerca del land alemany. Després de la taula rodona, la delegació del DURSI s’entrevistarà amb Manuel Cardona i Peter Kern, directors, respectivament, de l’Institut Max Planck de Física dels estats sòlids i de l’Institut d’Enginyeria Industrial Fraunhofer de Stuttgart. El dia acabarà amb un sopar ofert per Peter Frankenberg, que comptarà amb la presència del cònsol espanyol a Stuttgart.

L’endemà, Mas-Colell i els seus acompanyants s’entrevistaran amb el director del Centre d’Innovació per al Sud d’Alemanya i Suissa, Norbert Höptner, i visitaran les seus de l’empresa Daimler-Chrysler a Möhringen, i del Centre Europeu de Recerca Econòmica a Mannheim, on seran rebuts pels seus màxims representants. A la tarda visitaran el Centre Mèdic Universitari de Heidelberg. Posteriorment, es reuniran amb representants de la Universitat de Heidelberg i amb el director comercial de l’empresa farmacèutica Roche, Volker Pfahlert. Dimecres, abans de tornar a Barcelona, el grup visitarà la Facultat d’Enginyeria Aeronàutica i Aeroespacial de Stuttgart.