Innovació, Universitats i Empresa

El DURSI i CAT365 envien 31.643 missatges SMS als futurs universitaris per comunicar-los quina plaça tenen assignada

En 7 hores, més de 25.000 persones han entrat al web del DURSI per consultar informació sobre assignació de places

query_builder   15 juliol 2003 17:19

event_note Nota de premsa

El DURSI i CAT365 envien 31.643 missatges SMS als futurs universitaris per comunicar-los quina plaça tenen assignada

En 7 hores, més de 25.000 persones han entrat al web del DURSI per consultar informació sobre assignació de places

El DURSI i el portal de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC), CAT365, han posat en marxa aquest matí una experiència pionera al nostre país: la comunicació als futurs universitaris de la plaça que els ha estat assignada el proper curs mitjançant un missatge SMS al telèfon mòbil. Aquesta opció constava en els impresos de preinscripció i la van demanar un total de 31.643 alumnes dels gairebé 40.500 que els van omplir.

Aquest matí, entre les 10 i les 13 hores, s’han enviat amb èxit aquests 31.643 SMS. El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, ha explicat que la tramesa s’ha fet sense problemes i ha destacat que es tracta “d’un nou exemple de com es poden aplicar eficaçment les noves tecnologies al servei dels ciutadans, en aquest cas, dels futurs estudiants universitaris, que volen saber si han estat admesos a la carrera i la universitat que havien sol·licitat”.

El missatge informava de quina opció de les que havien sol·licitat els ha estat assignada i remetia al web del DURSI per a més informació. El web del Departament (www.gencat.net/dursi) ha tornat a rebre, com fa uns dies amb les notes de les PAU, un allau de consultes. Concretament, durant les primeres 7 hores, entre les 9 del matí i les 4 de la tarda, hi ha hagut un total de 33.410 consultes, corresponents a 25.391 persones diferents (és habitual que una mateixa persona faci més d’una consulta). Al web també hi consta la plaça assignada i s’inclou informació sobre les dates de matrícula i un enllaç amb la universitat on s’ha de formalitzar.

Recordem que la consulta per internet només es pot fer de manera individualitzada (amb la introducció del document d’identitat de la persona interessada) i que serà el proper dijous, 17 de juliol (11.30), quan el DURSI informarà sobre els resultats globals a Catalunya.

`