Innovació, Universitats i Empresa

El DURSI i la FCR ofereixen als universitaris la possibilitat de fer treballs d'estiu en empreses

El DURSI subvenciona cursos d'estiu de la Universitat de Prada i de les que integren la xarxa Joan Lluís Vives

query_builder   2 agost 2004 13:40

event_note Nota de premsa

El DURSI i la FCR ofereixen als universitaris la possibilitat de fer treballs d'estiu en empreses

El DURSI subvenciona cursos d'estiu de la Universitat de Prada i de les que integren la xarxa Joan Lluís Vives

Per segon any consecutiu, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) del DURSI i la Fundació Catalana per a la Recerca (FCR) ofereixen als estudiants universitaris el programa Treballs a l’estiu, que té com a objectiu facilitar-los la possibilitat de fer pràctiques en empreses de sectors diversos durant els mesos d’estiu. El programa s’adreça a estudiants que hagin estat matriculats aquest curs a les universitats catalanes i que hagin superat el 50% dels crèdits totals corresponents als seus estudis. Els estudiants que s’acullen a aquest programa -per un temps mínim d’un mes- reben de l’empresa una quantitat de diners en concepte de beca.

Segons el conseller del DURSI, Carles Solà, programes com aquest afavoreixen el contacte entre el món universitari i l’empresarial, a banda que permeten als estudiants millorar les seves competències i aptituds personals i fer un primer contacte amb el món laboral. Per a les empreses, la participació en el programa Treballs a l’estiu els suposa -a més d’avantatges estratègics i socials- els beneficis fiscals previstos en la llei de mecenatge que regula la participació privada en la realització d’activitats d’interès general. La informació completa es pot trobar al web de l’AGAUR (www.gencat.net/agaur) o al de la FCR (www.fcr.es).

D’altra banda, el DURSI ha concedit aquest any una subvenció de 30.000€ als cursos de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que tindrà lloc del 15 al 25 d’agost a Prada de Conflent (www.ucestiu.com), i una altra de 48.081€ a l’Institut Joan Lluís Vives, una part de la qual es destinarà a finançar els cursos d’estiu –més de 900- de les universitats de la xarxa (www.vives.org).