Innovació, Universitats i Empresa

El CIDEM i Fira de Barcelona impulsen l'Espai i+D, una àrea amb les eines claus per innovar

Aquest espai neix en el si del Saló Maquitec, que tindrà lloc del 19 al 23 d'octubre al recinte firal Gran Via M2

query_builder   19 octubre 2004 19:45

event_note Nota de premsa

El CIDEM i Fira de Barcelona impulsen l'Espai i+D, una àrea amb les eines claus per innovar

Aquest espai neix en el si del Saló Maquitec, que tindrà lloc del 19 al 23 d'octubre al recinte firal Gran Via M2

Aquest matí, el secretari general del Departament de Treball i Indústria, Antoni Fernàndez, i el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, han inaugurat l’Espai i+D, promogut per Fira de Barcelona amb la col·laboració del CIDEM, a Maquitec.

En l’Espai Innovació i Disseny els expositors i visitants podran accedir a les eines claus per innovar. Els principals salons de l’entitat firal incorporaran aquesta àrea, en la qual s’oferirà assessorament a les empreses sobre les eines clau per innovar

Els reptes actuals del mercat exigeixen noves estratègies que responguin a la pressió competitiva d’una economia global. Les empreses necessiten ara més que mai innovar per a ser competitives.

Conscients d’aquesta necessitat, el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), del Departament de Treball i Indústria, dóna suport a la iniciativa de Fira de Barcelona en la creació de l’Espai Innovació i Disseny (Espai i+D), un espai on es podrà trobar informació sobre gestió de la innovació; ajuts; desgravacions fiscals a projectes d’innovació; certificacions; foment empresarial; disseny; propietat intel·lectual, patents; noves tecnologies; recerca…

El CIDEM també participarà en una sessió de divendres, 22 d’octubre, sobre l’entorn institucional i de suport, amb la ponència “El foment de la innovació i disseny”, a càrrec de Pilar Casellas, gestora de projectes de Gestió de la Innovació.

Maquitec

Maquitec ha esdevingut una cita comercial clau per al sector industrial metal·lúrgic espanyol, tant per la representativitat de l’oferta com per la qualitat de la demanda que es reuneix durant cinc dies a les instal·lacions de Fira de Barcelona.

Les principals empreses del sector industrial metal·lúrgic participen a Maquitec, que, a més, impulsarà en aquesta edició el seu procés d’internacionalització, atraient un major nombre d’expositors i compradors de l’Europa Meridional.

Si a tot això afegim que el 40% de la demanda de la indústria metal·lúrgica espanyola es concentra al nord-est peninsular i que el 68% dels professionals que visiten el saló té poder de decisió de compra, Maquitec esdevé la millor plataforma comercial per al sector industrial metal·lúrgic del Mediterrani occidental.