Innovació, Universitats i Empresa

Conveni per a l'extensió de xarxes i serveis de banda ampla en polígons industrials a Catalunya

query_builder   25 novembre 2002 19:02

event_note Nota de premsa

Conveni per a l'extensió de xarxes i serveis de banda ampla en polígons industrials a Catalunya

-Es confirma que s’ha complert els objectius d’extensió de la fibra òptica i de l’ADSL previstos al conveni d’Octubre de 2000.- Com a resultat del nou conveni, el 97.5% de les empreses ubicades en polígons industrials de Catalunya podran contractar la gamma completa de serveis ADSL (fins a 2 Mbs) abans de finalitzar el 2003.- Més de 450 polígons i 90 municipis a Catalunya es veuran beneficiats amb aquest conveni.

La Generalitat de Catalunya, el consorci Localret i Telefónica de España han subscrit un nou conveni per a l’extensió dels serveis de banda ampla de Telefónica a les zones de desenvolupament empresarial de Catalunya, en un acte celebrat avui al Palau de la Generalitat de Catalunya, que ha estat presidit pel conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Andreu Mas-Colell, i en el que han intervingut també el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del DURSI, Jordi Alvinyà, el president executiu de Telefónica de España, Julio Linares, i el president de Localret, Jordi Valls.

Aquest nou conveni substitueix el subscrit per les mateixes parts l’octubre de 2000, els objectius dels quals s’han complert i superat. En l’actualitat,

- Un total de 689 municipis catalans, que representen el 97.3% de la població (a comparar amb el 95% previst al conveni), estan connectats a la xarxa de fibra òptica de Telefónica de España.

- La cobertura del servei ADSL s’estén a 360 municipis, que representen el 94,5% de la població (a comparar amb el 92% previst al conveni). El nombre d’usuaris d’ADSL a Catalunya va superar la xifra de 200.000 durant el mes d’Octubre del 2002.

- El servei XDSI està disponible en 687 municipis, que representen el 98,7% de la població (front el 98% previst al conveni).

El nou conveni contempla que els serveis d’ADSL de gamma alta estiguin disponibles durant 2003 per al 97,5% de les empreses ubicades en zones de desenvolupament empresarial a Catalunya, mentre que el 99,4% podran accedir als serveis d’ADSL de gamma baixa. 

Així mateix, el nou conveni preveu l’ampliació de la cobertura ADSL durant 2003 a 88 nous municipis, amb el que la cobertura total del servei ADSL assoliria el 96,15% de la població.

Finalment, s’ha acordat estudiar conjuntament accions de col·laboració que facin possible augmentar progressivament la cobertura dels serveis de banda ampla a la resta de Catalunya, incloent-hi la consideració tant de les possibles alternatives tecnològiques com de mecanismes de finançament de les inversions necessàries.

COMPLIMENT DEL CONVENI D’OCTUBRE 2000

Fibra Òptica:

- El compromís adquirit per Telefónica era connectar a la seva xarxa troncal de FO als nodes necessaris per completar una cobertura del 95% de la població de Catalunya en el període 2000-2001.

- S’ha cobert la totalitat del compromís adquirit.

        Municipis amb FO: 689

        Cobertura FO (% població): 97,3 %

XDSI

- Telefónica es va comprometre a completar la cobertura de la xarxa XDSI, en el període 2000-2001, a totes les capitals de comarca, així com a totes les centrals de més de 500 línies, aconseguint una cobertura aproximada del 98% de la població de Catalunya.

- S’ha cobert la totalitat dels compromisos adquirits.

        Centrals equipades XDSI:  577

        Municipis amb cobertura XDSI:  687

        Cobertura XDSI (% població):  98,7 %

ADSL

- Telefónica es va comprometre a dotar de cobertura de serveis ADSL, en el període 2000-2001, a totes les capitals de comarca, així com a totes les centrals de més de 1000 línies, aconseguint una cobertura aproximada del 92 % de la població de Catalunya.

- S’ha cobert la totalitat dels compromisos adquirits.

        Centrals equipades ADSL:  390

        Municipis amb cobertura ADSL:  360

        Cobertura ADSL (% població):  94,5 %

Per a més informació:

Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació

Tel.: 93 363 83 60

Correu electrònic: eroure@correu.gencat.es; lgallo@correu.gencat.es