Innovació, Universitats i Empresa

Bercontres inverteix 1.340.000 euros a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)

Es dedica a l'extracció de pedra per a la construcció

query_builder   14 maig 2004 13:56

event_note Nota de premsa

Bercontres inverteix 1.340.000 euros a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà)

Es dedica a l'extracció de pedra per a la construcció

L’empresa Bercontres, SA, que es dedica a l’extracció de pedra per a la construcció, inverteix més d’un milió d’euros per a la millora i ampliació de la pedrera de Pontils.

El Departament de Treball i Indústria ha donat suport a aquest iniciativa que s’emmarca dins dels objectius generals de l’empresa d’incrementar la seva capacitat productiva i reforçar la competitivitat de la indústria de materials de la construcció.

Bercontres, SA, creada l’any 1986, és una empresa de construcció i serveis a la indústria local, reorientada a l’extracció i venda d’àrids i pedra per a la construcció. El projecte consisteix en la millora i adaptació de la maquinària i els procediments de treball. Així, la producció ha augmentat considerablement amb la millora de la línia de tractament secundari d’àrids (producció d’arenes i gravetes) i complementa la capacitat de càrrega, transport i posada en obra dels productes.

L’objectiu principal del projecte ha estat augmentar la producció sense augmentar la capacitat unitària de tractament, tot reduint els temps de parada per manteniment i reparacions i emprant equips tecnològicament avançats. Com a objectiu secundari, s’obtindrà una important reducció dels nivells d’emissió de partícules amb efectes directes sobre les condicions de salut i higiene en el treball i sobre les condicions ambientals.

La materialització d’aquest projecte ha estat possible gràcies al Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte s’emmarca dins del Programa d’incentius a la inversió industrial que la Generalitat de Catalunya, a través del CIDEM, duu a terme per afavorir el creixement, la modernització i la innovació del teixit empresarial de Catalunya. En concret, a través d’aquest Programa, la Generalitat va destinar uns 9,2 milions d’euros en incentius durant el 2003, uns ajuts que han generat una inversió de més de 140 milions d’euros en 276 projectes d’inversió industrial distribuïts per diverses comarques de Catalunya.

`