Recerca i Universitats

Agències de qualitat universitària de tot Europa es troben a Sitges a partir de demà

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, parlarà del paper de l'Agència en el marc de la nova Llei d'Universitats

query_builder   26 febrer 2003 18:39

event_note Nota de premsa

Agències de qualitat universitària de tot Europa es troben a Sitges a partir de demà

El conseller del DURSI, Andreu Mas-Colell, parlarà del paper de l'Agència en el marc de la nova Llei d'Universitats

L’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari a Catalunya, membre fundacional de la xarxa d’agències de qualitat europea ENQA (European Network for Quality Assurance in Higher Education), acull i coorganitza per segona vegada un taller de treball que se celebrarà a Sitges a partir de demà i fins l’1 de març.

En total hi participaran representants de 23 institucions i agències de qualitat universitària de 16 estats diferents (Bèlgica, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Holanda, Noruega, Espanya, Suècia, Suïssa i el Regne Unit).

Aquest taller de treball que es realitzarà íntegrament en anglès i que porta per títol "Com s’avaluen els sistemes que garanteixen la qualitat de les agències per tal de crear confiança en el seu treball i alhora en el sistema universitari?" persegueix dos objectius principals: el primer és l’intercanvi d’experiències en l’organització i en la implementació de sistemes i procediments de qualitat interns i externs en les agències europees i, el segon, és la formulació de recomanacions de bones pràctiques respecte a l’assegurament de la qualitat de les agències de qualitat universitàries europees.

L’Agència catalana presentarà durant el taller el seu sistema de qualitat intern basat en les normes ISO 9001:2000 i 45012:1998. L’agència catalana ha estat la primera agència europea que funciona i està degudament certificada en un sistema de qualitat d’aquestes característiques.

Durant la trobada tindrà lloc un sopar, el dia 28, en el qual es comptarà amb l’assistència del conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació, Andreu Mas-Colell, que parlarà de la nova Agència catalana en el context de la Llei d’Universitats de Catalunya. En aquest sopar hi assistiran tots els participants al taller, a més del director de l’ENQA i del Danish Evaluation Institute de Dinamarca, el del Comité National d’Évaluation de França, el del Higher Education and Training Awards Council d’Irlanda, el president de la Netherlands Accreditation Organisation d’Holanda, el director del Center for Accreditation and Quality Assurance of the Swiss Universities de Suïssa, el director d’Administració de la Quality Assurance Agency for Higher Education del Regne Unit, així com el president de l’Agència Catalana, Antoni Serra Ramoneda, i la seva directora, Gemma Rauret.