Innovació, Universitats i Empresa

ASM Dimatec es converteix en proveïdor de Hyunday als EUA

Ha rebut el suport de la Generalitat

query_builder   29 gener 2004 12:00

event_note Nota de premsa

ASM Dimatec es converteix en proveïdor de Hyunday als EUA

Ha rebut el suport de la Generalitat

El Grup ASM ha formalitzat aquests dies la relació amb Hyunday, empresa multinacional del sector de l’automòbil.

A través d’aquest acord, ASM es converteix en el proveïdor d’equips per a l’aplicació de primer protector i pega de vidres amb inserció automàtica sobre la carrosseria, i per a la inserció automàtica de la roda de recanvi, seients, bateria, cockpit (quadre de comandaments), i fixació de l’eix anterior i posterior del vehicle.

Tot aquests serveis s’implantaran en la nova planta que Hyunday està construint a Montgomery, Alabama (EUA), que serà la de major dimensió al món. En aquest nou espai es fabricaran els models Sonata (Berlina) i Santa Fe (4x4).

En aquest acord ha prestat la seva col·laboració el Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya,  que continua recolzant les empreses catalanes en el seu procés d’internacionalització.

El projecte està en fase de disseny i definició en coordinació amb els tècnics americans i coreans. Es preveu que l’enviament dels equips sigui efectiu el febrer del 2004 i la posada en marxa als EUA al voltant de març-abril del 2004.

Fundada l’any 1978, ASM és en l’actualitat un grup d’empreses punteres (ASM i DIMATEC) en la utilització d’alta tecnologia per al desenvolupament d’equipaments automatitzats per a la indústria de l’automòbil. Els seus productes són líders en aquest mercat.

El seu objectiu principal és proporcionar la millor relació qualitat–preu en els seus productes, així com oferir un servei òptim als seus clients, per tal de ser un referent d’excel·lència en la seva especialitat, amb l’aplicació en tot moment de les tecnologies més innovadores (visió artificial, aplicació de làser, tractament innovador de la xapa d’alumini, etc.) en tot el procés de disseny i fabricació.

Per a ASM Dimatec, que va rebre el Premi a la Innovació Tecnològica de la Generalitat de Catalunya l’any 2000, es tracta de la primera gran comanda als EUA. Per tant es un camí molt important pel que fa a la penetració al país, sobretot tenint en compte tant el volum de la demanda com l’alt nivell tecnològic dels productes.