Innovació, Universitats i Empresa

900 mil euros per fomentar eines de diagnosi i d'assessorament per a les pimes catalanes

Unes 350 empreses es veuran beneficiades d'aquests ajuts

query_builder   3 juny 2004 18:20

event_note Nota de premsa

900 mil euros per fomentar eines de diagnosi i d'assessorament per a les pimes catalanes

Unes 350 empreses es veuran beneficiades d'aquests ajuts

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), adscrit al Departament de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, invertirà 900 mil euros en eines de diagnosi i assessorament per a les pimes catalanes, a través del Programa d’Assessorament Empresarial a la Innovació (PAEI). Aquesta inversió pública generarà uns beneficis empresarials d’unes 5 vegades l’aportació de l’administració catalana. Les bases per a l’atorgament dels ajuts que inclou aquest Programa, així com els terminis de presentació de les sol·licituds, es troben des d’ahir publicats al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Fins a 6.000 euros perquè les empreses innovin

Dins del Pla d’Innovació 2001-04, el CIDEM ha desenvolupat eines per a la diagnosi i l’assessorament per a les pimes catalanes, que són elements claus de la competitivitat empresarial i, més concretament, per a la innovació, la recerca i el desenvolupament, el correcte ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC), el finançament i, per a les empreses familiars, la successió. Ara, les empreses poden gaudir d’aquestes eines a través de les línies d’ajuts següents que proporcionen fins al 50% del cost de la realització de diagnosi i assessorament extern, amb un import de fins a 6.000 euros:

- Ajuts per aplicar a l’empresa la metodologia de gestió econòmica i financera del CIDEM. Data de presentació de les sol·licituds: fins al 28 de juliol del 2004.

- Ajuts per a la diagnosi i assessorament en la incorporació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Data de presentació de les sol·licituds: fins al 2 del juliol del 2004.

- Ajuts per implantar metodologies en gestió d’innovació. Data de presentació de les sol·licituds: fins al 9 de juliol del 2004.

- Ajuts a empreses familiars per a la realització de plans de successió. Data de presentació de les sol·licituds: fins al 13 de juliol del 2004.

- Ajuts per a la realització d’estudis previs i per a la preparació de projectes per la seva presentació a una convocatòria del Sisè Programa Marc d’R+D de la Unió Europea: “Projectes de Recerca Cooperativa (CRAFT)” i “Projectes de Recerca Col·lectiva (CResearch). Data de presentació de les sol·licituds: fins al 16 de juliol del 2004.

Les empreses que desitgin sol·licitar qualsevol d’aquests ajuts hauran dirigir la petició al director del CIDEM, Sr. Agustí Segarra, i formalitzar la inscripció a través d’un imprès que es podrà obtenir al web del CIDEM. Les sol·licituds s’han de presentar a la seu del CIDEM (passeig de Gràcia, 129, 08008, Barcelona), a qualsevol de les seves delegacions o mitjançant qualsevol dels procediments previstos a l’article 38.4 de la Llei 30/1992 del 26 de novembre, modificada per la Llei 4/1994, de 23 de gener.