Territori

La Generalitat aprova les mesures d'impacte ambiental de la millora de la C-1412 entre Biscarri i Figuerola d'Orcau

query_builder   31 juliol 2003 12:11

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova les mesures d'impacte ambiental de la millora de la C-1412 entre Biscarri i Figuerola d'Orcau

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat les mesures correctores d’impacte ambiental de les obres d’eixamplament i millora del traçat de la carretera C-1412b, del punt quilomètric 31 al 43,5, entre els nuclis de Biscarri i Figuerola d’Orcau, al terme municipal d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà). Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el quart trimestre d’aquest any amb un termini d’execució de 4 mesos, té un pressupost de 211.000 EUR.

Aquesta actuació consisteix en l’adequació paisatgística i ambiental dels terrenys afectats per les obres de condicionament de la carretera C-1412b.

Cal recordar que les obres d’aquest condicionament estan en fase avançada d’execució i es preveu que s’acabin el proper mes d’octubre, amb un cost de 8,4 MEUR.

En concret, s’aplicaran les següents mesures d’impacte ambiental:

· Revegetació dels espais propers afectats per l’obra.

· Plantació de diferents tipus d’arbres i arbustos.

· Elecció de les espècies a implantar que s’ha d’efectuar valorant aspectes essencials com ara el fet de que es tracti d’espècies autòctones pròpies de les comunitats potencials de la zona; no introduir espècies de piròfiles o de combustió fàcil per tal de minimitzar el risc d’incendi; i no triar espècies que afavoreixin la introducció i propagació del foc bacterià o plagues vegetals.

· Hidrosembra amb espècies herbàcies destinada a protegir les plantacions.

Les tasques es desenvoluparan en dues fases: Una primera fase de sembra i una segona fase que té per objectiu crear una capa protectora que faciliti la germinació de les llavors.