Territori

La Generalitat aprova les mesures d'impacte ambiental de la C-17 entre la Garriga i Tagamanent

query_builder   13 juny 2003 14:12

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova les mesures d'impacte ambiental de la C-17 entre la Garriga i Tagamanent

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de les mesures correctores d’impacte ambiental de la carretera C-17, del punt quilomètric 38,5 al 39,5 i del 44,7 al 45,1, entre els termes municipals de la Garriga i Tagamanent (Vallès Oriental). Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el quart trimestre d’aquest any amb un termini d’execució de 2 mesos, té un pressupost de 192.000 EUR (32 MPTA).

Aquestes mesures inclouen la revegetació i adequació paisatgística de l’obra, així com la realització d’apantallaments acústics per tal de disminuir l’impacte sonor del nou traçat sobre les edificacions existents.

El primer pas serà la restauració dels trams de carretera que queden fora d’ús, mitjançant l’aportació de terra vegetal així com el condicionament d’un dels trams de l’actuació com a àrea de descans.

Al mateix tram de l’actuació es procedirà a la construcció d’una mota de terres de 138 m de llargada i una alçada màxima sobre la rasant de la carretera de 2,00 m, per tal de reduir l’impacte acústic sobre els habitatges del marge dret de la via. Sobre dita mota de terres s’estendrà una capa de 20 cm de terra vegetal.

També es farà la hidrosembra i plantació arbòria i arbustiva de tots els talussos de l’obra, zones de carretera fora de servei i mota de terres d’apantallament.

Aquestes obres són una actuació complementària de les obres de millora del traçat de la C-17 entre la Garriga i Tagamanent que es van acabar el mes de desembre passat, amb un cost de 5,1 MEUR (848 MPTA).

`