Territori

La Generalitat aprova la millora del camí entre Vallfogona de Balaguer i els Arcs

Es milloraran més de 7 Km del camí amb una inversió de 873.000 EUR

query_builder   27 març 2003 12:48

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora del camí entre Vallfogona de Balaguer i els Arcs

Es milloraran més de 7 Km del camí amb una inversió de 873.000 EUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha aprovat les obres de millora i condicionament del camí entre Vallfogona de Balaguer (Noguera) i els Arcs (Bellvís, Pla d’Urgell). Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el quart trimestre d’aquest any amb un termini d’execució de 4 mesos, suposa una inversió de 873.000 EUR (145 MPTA).

Anteriorment, ja es van condicionar els trams de la resta del camí entre els Arcs i el Poal i entre el Poal i Palau d’Anglesola.

Descripció de les obres

Les obres consisteixen en l’eixamplament de la calçada fins a 6 m, respectant el traçat del camí, i el condicionament del ferm per tal d’adaptar-lo al trànsit de la zona. La longitud total de camí que es millora és de 7,2 Km.

Tot i això, en alguns punts s’ha produït una millora del traçat:

En el tram comprès entre els punts quilomètrics 1,44 i 1,54, corresponent al encreuament de la segona sèquia principal del canal d’Urgell, es produeix una variant del traçat degut a que el camí presenta un doble revolt molt pronunciat.

Per tal de millorar el traçat en aquest tram, es construirà un nou pas sobre el canal d’Urgell que tindrà una calçada de 6 m i una cuneta transitable d’1 m.

En el punt quilomètric 1,98 es millorarà el radi d’un revolt molt pronunciat.

El projecte es completa amb la millora del drenatge i el formigonat de les cunetes on la velocitat de les aigües així ho requereixi; la senyalització pertinent i la instal·lació de barreres de seguretat al pas sobre el canal d’Urgell.