Territori i Sostenibilitat

La Generalitat aprova la millora de la C-12 entre Garcia i Ascó (Ribera d'Ebre)

Aquesta actuació també inclou l'ampliació del pont sobre el riu Ebre a la C-12 (Eix de l'Ebre) a Ascó

query_builder   25 novembre 2002 18:57

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de la C-12 entre Garcia i Ascó (Ribera d'Ebre)

Aquesta actuació també inclou l'ampliació del pont sobre el riu Ebre a la C-12 (Eix de l'Ebre) a Ascó

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de la direcció general de Carreteres, ha aprovat el projecte de condicionament de la carretera C-12 (Eix de l’Ebre), del punt quilomètric 68,72 al 78,63, entre els municipis de Garcia i Ascó, a la comarca de Ribera d’Ebre. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el segon trimestre de 2003 amb un termini de 18 mesos, suposa una inversió de 15,05 MEUR (2.505 MPTA).

Les obres es portaran a terme en el tram que va des del marge dret del riu Siurana fins al marge esquerre del riu Ebre, sobre la carretera C-12. La millora s’ha fet aprofitant al màxim el traçat actual tot i que, en algunes zones, s’ha abandonat aquest traçat per tal d’aconseguir més trams amb la distància d’avançament necessària.

La carretera disposarà de dos carrils de 3,5 m i vorals d’1,5 m.

Descripció de les obres

El traçat, amb una longitud total d’uns 10 Km, comença al marge dret de l’actual viaducte sobre el riu Siurana, amb un tram de 700 m que correspon al casc urbà de Garcia. S’ha previst construir un doble accés a la població; una intersecció amb carril de gir a l’esquerra, d’una banda, i de l’altra, aprofitant un pas inferior existent, amb ramals per al trànsit procedent d’Ascó i de sortida cap a Móra.

A l’alçada del punt quilomètric 7,35, s’ha previst la construcció d’un fals túnel d’uns 60 m. A partir del punt quilomètric 7,7, al voltant de Vinebre, el nou traçat segueix l’actual, excepte en punts concrets com el tram que dóna accés a aquesta població. L’accés es realitza amb dues interseccions amb giratori en els extrems de la població, unides per una via de doble sentit per al trànsit intern.

Les obres es completen amb la senyalització vertical i horitzontal corresponent, així com de la construcció d’un pas inferior per a vianants al punt quilomètric  9,350 de la futur traçat.

Aquesta actuació forma part del condicionament de la carretera C-12 (Eix de l’Ebre) entre Garcia i Ascó.

Ampliació del pont sobre el riu Ebre a la C-12 a Ascó

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de la direcció general de Carreteres, ha aprovat el projecte de les obres d’ampliació del pont sobre el riu Ebre a la carretera C-12 (Eix de l’Ebre), entre els punts quilomètrics 79,13 i 79,34, al terme municipal d’Ascó (Ribera d’Ebre). Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el segon trimestre de 2003 amb un termini de 7 mesos, té un pressupost de 806.000 € (134 MPTA).

Les obres consisteixen en l’ampliació del pont sobre l’Ebre a Ascó amb dos carrils de 3,5 m, dos vorals de 0,4 m i dues voreres d’1,2 m de pas útil. L’objectiu de les obres és la construcció d’un pas més còmode per a vianants i la millora de la seguretat amb la instal·lació de barreres.