Territori

La Generalitat aprova la millora de la BV-1224 a la població del Pont de Vilomara i Rocafort (Bages)

query_builder   19 març 2003 09:37

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la millora de la BV-1224 a la població del Pont de Vilomara i Rocafort (Bages)

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, ha aprovat el projecte d’eixamplament puntual i millora de la carretera BV-1224, al terme municipal del Pont de Vilomara i Rocafort (Bages). Aquesta actuació, que es preveu que comenci després de l’estiu vinent, té un termini d’execució de 3 mesos i un pressupost de 547.000 EUR (91 MPTA).

Es tracta del condicionament del tram de carretera BV-1224, comprès entre la intersecció amb la carretera BV-1225 i el pont sobre la riera de Santa Margarida, immediatament anterior a l’accés al Polígon Industrial "El Pont".

Així mateix, s’inclou en aquest projecte, la millora de la intersecció entre les carreteres BV-1225 BV-1224, mitjançant la construcció d’una rotonda.

Descripció de les obres

Les obres consisteixen en el condicionament del tram de la carretera BV-1224, amb una longitud de 480 m. El traçat es projecta per a velocitat específica de 50 km/h, amb un radi mínim de 80 m. La nova carretera tindrà una calçada formada per dos carrils de 3,5 m i dos vorals d’1,5 m.

Amb el condicionament projectat es respecta la vora costat dret i s’amplia pel costat de la riera. Cal remarcar que a l’extrem final connecta amb el pont sobre la riera. Actualment s’estan realitzant obres d’ampliació d’aquest pont.

La conversió en rotonda de l’actual interesecció entre les carreteres BV-1224 i BV-1225, permetrà donar accés a les dues branques de la segona carretera i a la primera, així com al camí d’accés a la barriada de Ca l’Embetat. La rotonda disposarà d’un radi exterior de 20,5 m (línia de límit de calçada) i dels ramals d’entrada i sortida, així com d’illots. La secció de la calçada anular de la rotonda serà de 8 m d’amplada amb voral exterior d’1,5 m i voral interior de 0,5 m.

El projecte es completa amb les obres de drenatge longitudinal, així com la senyalització horitzontal i vertical corresponent.