Territori i Sostenibilitat

La Generalitat aprova la construcció de la nova carretera C-37 al tram Castellfollit del Boix – Sant Salvador de Guardiola

Inclou també la construcció de la variant de Sant Salvador de Guardiola amb una inversió de 45,89 MEUR

query_builder   28 novembre 2002 13:11

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la construcció de la nova carretera C-37 al tram Castellfollit del Boix – Sant Salvador de Guardiola

Inclou també la construcció de la variant de Sant Salvador de Guardiola amb una inversió de 45,89 MEUR

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de la Direcció General de Carreteres, ha aprovat el projecte de construcció de la nova carretera de l’Eix Diagonal (C-37, d’Igualada a Manresa) en el tram Castellfollit del Boix – Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el segon trimestre de 2003 amb un termini d’execució de 36 mesos, suposa una inversió de 45,89 MEUR (7.636 MPTA).

Les obres consisteixen en la construcció de la nova carretera C-37, entre els punts quilomètrics 74,998 i 98,2, en els trams Castellfollit del Boix – Sud de Sant Salvador de Guardiola i el tram corresponent a la variant de Sant Salvador fins al nord d’aquesta població. Amb aquesta actuació la Generalitat farà més còmodes i segures les comunicacions entre el Bages i l’Anoia.

Descripció de les obres

La nova carretera tindrà una longitud de 12,5 Km i disposa d’una sola calçada amb un carril per cada sentit de circulació de 3,5 m cadascun i vorals d’1,5 m.

La carretera tindrà també trams amb carril addicional de 3,5 m d’amplada per a circulació lenta quan el pendent de la carretera ho exigeixi. El traçat comença al punt quilomètric 75 de la C-37, prop de la intersecció amb la carretera d’accés a Castellfollit del Boix. Des d’aquest punt, el traçat segueix pel corredor de l’actual C-37 fins a l’enllaç de Canyelles. En aquest tram la carretera coincideix i se superposa en diversos punts amb la carretera existent, desplaçant-se cap al sud, i quedant més allunyada del traçat actual.

Quan arriba al sud-oest de Sant Salvador de Guardiola, s’inicia la variant d’aquesta població que passa per l’oest amb un traçat de nova construcció. Després la C-37 se situa paral·lela a l’actual C-241 fins arribar a l’enllaç amb la BP-1101 (carretera de Can Maçana) on s’acaba la nova carretera amb una intersecció formada per una rotonda.

El projecte es completa amb els elements de drenatges longitudinal i transversal, així com la senyalització vertical i horitzontal corresponent.