Territori

La Generalitat aprova la construcció d'una rotonda a la N-141 a Moià (Bages)

Es millorarà la capacitat i la seguretat viària amb una inversió de més de 300.000 EUR

query_builder   14 abril 2003 13:25

event_note Nota de premsa

La Generalitat aprova la construcció d'una rotonda a la N-141 a Moià (Bages)

Es millorarà la capacitat i la seguretat viària amb una inversió de més de 300.000 EUR

La Direcció General de Carreteres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha aprovat el projecte de les obres de construcció d’una rotonda, al punt quilomètric 27,56 de la carretera N-141c, a la població de Moià. Aquesta actuació, que es preveu que comenci durant el quart trimestre d’aquest any amb un termini d’execució de 3 mesos, té un pressupost de 307.000 EUR (51 MPTA).

Actualment en el punt quilomètric 27,56 de la N-141c, hi ha una intersecció que enllaça, pel marge esquerre, dos vials urbans amb doble sentit de circulació que donen accés a diferents zones residencials de Moià. Pel costat dret, surt un altre vial que dóna accés al polígon industrial.

Així doncs i per tal de substituir aquesta intersecció, la Generalitat construirà una rotonda que millorarà la fluïdesa del trànsit i la seguretat viària en aquest punt.

Descripció de les obres

L’existència d’edificacions a prop de la intersecció comportarà el desplaçament del traça de les obres alguns metres cap al sud, per tal de poder facilitar el gir dels vehicles rígids procedents de l’Avinguda de la Indústria.

D’aquesta manera, la rotonda quedarà situada al centre de la intersecció i amb l’eix de l’avinguda de la Indústria seguint el traçat actual, evitant així la realització d’un revolt en direcció al polígon industrial.

La rotonda disposarà de dos carrils de 4 m i voral interior d’1 m. Així mateix, comptarà amb una anella interior trepitjable a l’illot circular d’1,5 m d’amplada. El radi interior fins a la línia blanca serà de 13 m i la velocitat especifica del projecte de 40 km/h.

Aquesta actuació es completa amb una xarxa de drenatge per a la recollida de les aigües superficials, enllumenament públic a la rotonda i la senyalització horitzontal i vertical corresponent.