Territori

La Generalitat adjudica les obres de la 1a fase de restauració de les façanes de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès

query_builder   12 març 2003 19:36

event_note Nota de premsa

La Generalitat adjudica les obres de la 1a fase de restauració de les façanes de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASOL), ha adjudicat les obres de la 1a fase de restauració de les façanes de l’edifici històric de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental). Aquesta actuació té un pressupost de 87.267 EUR, 66.100 EUR dels quals seran finançats per la Generalitat i la resta per l’Ajuntament.

L’obra té per objectiu rehabilitar les diferents parts de les façanes de l’edifici que, degut al nou entorn previst, oferiran una visió molt diferent a l’actual.

En aquesta primera fase es rehabilitaran les tanques dels patis que tenen els mateixos materials d’acabat, estucats amb esgrafiats i ceràmiques vidriades, alguns amb reixes de forja.

Aquesta obra forma part del protocol 2002-2004 de col·laboració que han signat els departaments de Cultura i de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de frenar el progressiu deteriorament dels nuclis antics i entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya. D’acord amb aquest protocol, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques destina l’1% del pressupost de les obres que promou a aquests projectes.