Territori

Felip Puig lamenta que l'Ajuntament de Barcelona distorsioni la realitat en benefici dels interessos electorals del PSC.

query_builder   20 maig 2003 20:27

event_note Nota de premsa

Felip Puig lamenta que l'Ajuntament de Barcelona distorsioni la realitat en benefici dels interessos electorals del PSC.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha rebutjat les acusacions que l’Ajuntament de Barcelona ha fet públiques aquesta tarda acusant la Generalitat de Catalunya d’impedir la constitució del Consorci d’Alta Velocitat de Barcelona i les emmarca dins del nerviosisme propi de la campanya electoral.

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques recorda que l’Ajuntament de Barcelona va negociar unilateralment  amb el Ministeri de Foment l’arribada del TGV a la ciutat, mostrant una clara deslleialtat institucional. Fins un any després de l’inici d’aquestes negociacions, Ministeri i Ajuntament no van voler reconèixer, davant les dificultats urbanístiques que representaven les operacions de Sants i la Sagrera,  que sense la participació de la Generalitat era impossible trobar una solució. Si des del primer moment s’hagués comptat amb la participació de l’administració catalana, que és la competent en matèria d’urbanisme, aquest Consorci a hores d’ara ja estaria constituït.

En tot cas, la Generalitat de Catalunya es referma amb el compromís d’impulsar decididament els organismes necessaris perquè l’arribada del TGV a Barcelona es faci en les millors garanties i el més aviat possible.

La data del 21 de maig en cap moment era una data tancada , com vol fer creure l’Ajuntament de Barcelona, sinó una proposta que el Ministeri va consultar a les  administracions implicades la setmana passada. Donat que la data proposada pel Ministeri no s’ajustava a les possibilitats d’agenda dels representants de la Generalitat en aquest Consorci, l’administració catalana ja va demanar  en el seu moment  la modificació d’aquesta proposta.

Que aquest fet sense transcendència s’aprofiti per part de l’Ajuntament de Barcelona com a arma electoral demostra el nerviosisme que impera en l’actual govern socialista de la capital catalana.