Territori

Els instituts de desenvolupament de l'Alt Pirineu i de les Terres de l'Ebre signen un conveni de promoció turística

query_builder   29 octubre 2003 14:29

event_note Nota de premsa

Els instituts de desenvolupament de l'Alt Pirineu i de les Terres de l'Ebre signen un conveni de promoció turística

L’Institut per al Desenvolupament i Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Institut per al Desenvolupament de les Terres de l’Ebre (IDECE) han signat avui un conveni de promoció turística entre ambdues regions a Barruera, a la Vall de Boí. A l’acte hi han assistit Agustí López, vice-president primer de l’IDAPA, Teresa Moya, directora de l’IDECE, i Joan Perelada, alcalde de la Vall de Boi i president del Consell Comarcal de l’Alt Ribagorça.

El conveni destaca que l’oferta turística dels dos territoris és complementària i permet crear polítiques de promoció conjuntes. Entre altres eixos, l’acord preveu l’intercanvi de material promocional editat de les comarques de l’Alt Pirineu amb l’editat a les comarques de Terres de l’Ebre;  la difusió dels productes amb segell de qualitat de les dues zones a través del sector de la restauració i la possibilitat de crear productes específics de lligam entre ambdues unitats territorials.

Agustí Lòpez, vice-president primer de l’IDAPA ha destacat la complementarietat de les dues ofertes turístiques ja que “mentre Terres de l’Ebre ofereix un producte basat en l’àmbit costaner de les seves comarques, com en l’existència del riu Ebre, l’Alt Pirineu i Aran destaca pel seu sistema muntanyós que permet oferir un producte més basat en la neu i els esports d’aventura”. També ha destacat la riquesa cultural i natural d’ambdues regions. Així, ha posat com a exemple el patrimoni cultural de la Vall de Boí.

Per la seva banda Teresa Moya, directora de l’IDECE ha manifestat la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni de col·laboració i ha fer palès el desig de “poder realitzar més projectes conjunts atès que som els dos únics organismes d’aquest tipus a Catalunya”.