Territori

El conseller Puig lliura les claus de 35 habitatges de lloguer per a joves a Vilanova i la Geltrú

La Generalitat hi ha invertit 1,5 MEUR

query_builder   11 juliol 2003 14:03

event_note Nota de premsa

El conseller Puig lliura les claus de 35 habitatges de lloguer per a joves a Vilanova i la Geltrú

La Generalitat hi ha invertit 1,5 MEUR

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha lliurat avui les claus d’una promoció de 35 habitatges de lloguer per a joves que l’Institut Català del Sòl (INCASOL) ha construït al nou barri residencial el Llimonet de Vilanova i la Geltrú (Garraf). Aquesta actuació ha suposat una inversió d’1,5 MEUR (250 MPTA) per part de la Generalitat.

Descripció dels habitatges

La promoció està situada al carrer Masia Frederic cantonada amb el carrer Ausiàs Marc. Els habitatges es distribueixen en un edifici amb dues escales de planta baixa, més cinc plantes pis. Una escala té 20 habitatges i l’altra els 15 habitatges restants. Tots els habitatges tenen un dormitori i una superfície útil d’entre 41 m2, el més petit, i 45 m2, el més gran. El preu del lloguer mensual oscil·larà entre els 116,7 EUR (19.417 PTA) i els 127,94 EUR (21.287 PTA).

A més, hi ha dos locals a la planta baixa, un del quals serà cedit a l’Ajuntament  en permuta per l’obtenció del solar.

Aquesta promoció s’inscriu en el Programa d’Habitatge i Sòl 2000-2003 dissenyat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques. D’acord amb aquest programa es preveu que durant aquest període s’iniciï la construcció de 10.651 habitatges dels quals, fins al moment, ja se n’han destinat prop de 2.500 a lloguer per a joves. L’objectiu és posar a disposició de les persones joves habitatges de lloguer adequats a les seves necessitats per tal d’afavorir la seva emancipació i mobilitat.

En conjunt, aquests habitatges s’adrecen a joves d’entre 18 i 30 anys, amb uns ingressos anuals que no superin 3,5 vegades el salari mínim. Es preveu que la durada màxima dels contractes d’arrendament sigui de 5 anys, per tal de fomentar la rotació i facilitar l’accés d’altres joves a mesura que canviïn les necessitats dels adjudicataris i deixin lliures els habitatges.

A més d’aquesta promoció, la Generalitat ha construït al municipi de Vilanova i la Geltrú quatre promocions més amb un total de 283 habitatges, el que ha suposat una inversió de 13 MEUR (2.163 MPTA).