Territori

El conseller Puig demana al govern central que respongui la petició de la Generalitat de crear un consorci per garantir l'estabilitat de les platges

Davant les fortes pluges que han afectat al litoral català

query_builder   28 febrer 2003 13:28

event_note Nota de premsa

El conseller Puig demana al govern central que respongui la petició de la Generalitat de crear un consorci per garantir l'estabilitat de les platges

Davant les fortes pluges que han afectat al litoral català

En motiu de les fortes pluges que han caigut durant els últims dies a la costa catalana i davant les conseqüències negatives que comporten a la franja litoral, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha demanat al govern central que respongui la proposta que la Generalitat va realitzar l’estiu passat al Ministeri de Medi Ambient, on proposava la creació d’un consorci per al dragatge i per als transvasaments de sorres dels ports de Catalunya. L’anomenat Servei de Dragatges actuaria com un consorci públic amb la participació de la Generalitat de Catalunya, l’Administració General de l’Estat i les administracions locals, ja que aquesta és la fórmula més adequada de gestió des del punt de vista funcional i organitzatiu.

En la carta dirigida al secretari d’Estat d’Aigües i Costes del Ministeri de Medi Ambient, el conseller Puig enumerava les funcions específiques del Servei de Dragatges i de transvasaments de sorres dels ports de Catalunya com a servei públic. Entre les seves funcions estaria la del dragatge del canal d’accés, de la bocana i de les dàrsenes dels ports del litoral català, amb un manteniment de la funcionalitat dels ports, i operacions de transvasaments de sorres per a la reposició a platges afectades per temporals.

El conseller Puig ha assegurat avui que "les afectacions negatives a causa dels temporals és un problema que es repeteix reiteradament al litoral català. Les mesures que s’’estan prenent any rere any són precipitades, de caràcter transitori, evidentment cares, i amb un elevat impacte sobre el medi marí. Nosaltres proposem la creació d’’un organisme de gestió conjunta amb el qual podríem aplicar solucions ràpides, eficaces i que minimitzessin l’’impacte ambiental sobre el nostre litoral." Felip Puig ha afegit que “"aquesta manca de resposta per part del govern de Madrid evidencia, una vegada més, la seva manca de sensibilitat i de responsabilitat envers els problemes dels catalans”".

La proposta del Servei de Dragatges és fruit d’un estudi tècnic i exhaustiu realitzat per la Direcció General de Ports i Transports de la Generalitat, tal com es donava a conèixer al secretari d’Estat.