Territori

El conseller Puig inaugurarà les obres dels projectes humanitaris d'Acció Solidària a Bòsnia

query_builder   11 febrer 2003 12:13

event_note Nota de premsa

El conseller Puig inaugurarà les obres dels projectes humanitaris d'Acció Solidària a Bòsnia

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques i Portaveu del govern, Felip Puig, viatjarà a Bòsnia el proper divendres, dia 14 de febrer, per inaugurar les actuacions del Projecte Bòsnia 2002 que l’ONG Acció Solidària-IGMAN hi ha dut a terme amb la cooperació, entre d’altres, del Departament de PTOP. Els projectes realitzats són la rehabilitació d’una escola de primària a Lokve, la rehabilitació del centre d’esports de Hadzici i l’habilitació d’una aula d’informàtica a l’Institut de Secundària de la mateixa població.

El cost global de l’actuació és de 371.212 EUR. La Generalitat de Catalunya hi ha aportat un total de 183.000 EUR mitjançant els departaments de Política Territorial i Obres Públiques, Presidència, Cultura, Benestar i Família i la Secretaria General de l’Esport. PTOP hi ha aportat, a través de l’empresa pública ADIGSA, 96.000 EUR. En la resta de finançament hi ha col·laborat, a banda dels fons propis d’Acció Solidària-IGMAN, la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Reus, la companyia Samsung Ibèrica, els diaris Avui i El Periódico i l’Opstina de Hadzici.

Durant el viatge a Bòsnia, que tindrà lloc entre els dies 14 i 16 de febrer, el conseller Puig s’entrevistarà amb els ministres d’Economia del Cantó de Sarajevo i de la Federació de Bòsnia i Herzegovina, el ministre de Benestar Social del Cantó de Sarajevo, l’alcalde de la ciutat, l’alcalde de Hadzici, el ministre d’Infaestructures de la Federació de Bòsnia i Herzegovina, el president de l’Opstina de Hadzici i el ministre de la Federació per al Cantó de Sarajevo, el president de l’Opstina de Trnovo, i el diputat Jakob Finsi.

També està inclosa dins del programa l’assistència del conseller al concert que oferirà el cantautor Raimon a Sarajevo el dissabte, dia 15, en motiu de la inauguració del projecte humanitari d’Acció Solidària-IGMAN. En el mateix indret, just abans del concert, el conseller visitarà una exposició de fotografies del món casteller cedida pel Museu de Valls.

El conseller visitarà també diversos centres dependents del Ministeri de Benestar Social, així com el Museu Nacional de Sarajevo, on el diputat Jakob Finsi, representant de la comunitat jueva a la ciutat de Sarajevo, li mostrarà el llibre sefardita Sarajevske Hagade (el Hagada).