Territori

El conseller Felip Puig ha presidit la reunió del plenari de la Comissió del Pla Territorial de l'Alt Pirineu

query_builder   17 gener 2003 13:46

event_note Nota de premsa

El conseller Felip Puig ha presidit la reunió del plenari de la Comissió del Pla Territorial de l'Alt Pirineu

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig, ha presidit avui la reunió del plenari de la Comissió del Pla Territorial de l’Alt Pirineu. La reunió ha servit per explicar la diagnosi de l’Alt Pirineu que està realitzant la Generalitat i les línies de treball engegades pels tècnics del departament per tal de conèixer la valoració que en fan els representants polítics d’aquestes comarques.

Al llarg de la reunió, s’ha discutit la manera d’abordar els problemes que té la societat pirinenca i s’han recollit les propostes i preocupacions dels alcaldes i representants dels consells comarcals de les comarques de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

Així, s’ha analitzat la tendència demogràfica dels darrers 10 anys, especialment del cens del 2001 on es constata un Alt Pirineu amb dinàmiques de creixement molt diferenciades entre comarques. També s’ha explicat que, segons els estudis realitzats, malgrat els desequilibris entre les diferents zones, l’Alt Pirineu pot assolir els objectius de desenvolupament que marca el Pla Territorial i acostar-se al 80.000 habitants. Així mateix, el pla permet constatar que aquesta zona ja té en aquests moments una capacitat d’acollida de població molt alta.

En la reunió també s’han explicat quins elements està avaluant el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per tal que els plans territorials garanteixin i afavoreixin la protecció del medi ambient i del seu desenvolupament sostenible. A aquesta anàlisi se l’anomena Avaluació Ambiental Estratègica.

Anteriorment a la reunió d’avui, se n’havia celebrat una a Sort i una altra a el Pont de Suert per explicar el pla territorial i recollir les impressions dels representants polítics. En la primera es va presentar la metodologia de treball del Pla Territorial i en la segona es van  explicar els conceptes essencials del pla i les unitats de planificació.