Territori i Sostenibilitat

El Govern ha aprovat avui l'adjudicació i el projecte del tramvia del Besòs

query_builder   24 desembre 2002 16:54

event_note Nota de premsa

El Govern ha aprovat avui l'adjudicació i el projecte del tramvia del Besòs

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya ha aprovat aquest matí l’adjudicació del concurs i el projecte constructiu del tramvia Sant Martí-Besòs, tal com es va acordar en l’últim Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM). El projecte, que comunicacrà l’Estació del Nord i la Barceloneta amb la plaça de les Glòries, la Diagonal, el Fòrum 2004, la Gran Via, el Poblenou i els municipis de Sant Adrià del Besòs i Badalona, s’ha adjudicat per un import de 205 MEUR.

Es preveu que la primera fase d’aquestes obres (per la línia Estació del Nord-Diagonal-Fòrum 2004-Sant Adrià) puguin estar acabades l’abril del 2004. D’aquesta manera, el tramvia constituirà, a banda de la L4 del metro i dels serveis d’autobusos, un nou sistema de transport públic d’accés al recinte del Fòrum 2004.

L’import total de l’adjudicació és de 205 MEUR, destinats a construir una xarxa de 14 quilòmetres de longitud i 31 baixadors, servits per una flota de 18 tramvies. S’espera una demanda del servei de 12 milions de viatgers l’any.