Territori

Avui s'ha constituït a Berga el Consell General de l'ens Alt Berguedà 2010

L'acte ha estat presidit pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig

query_builder   17 juliol 2003 11:36

event_note Nota de premsa

Avui s'ha constituït a Berga el Consell General de l'ens Alt Berguedà 2010

L'acte ha estat presidit pel conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Felip Puig

Avui ha tingut lloc a Berga la constitució del Consell General de l’Alt Berguedà 2010. Aquest ens té com a objectiu bàsic impulsar el desenvolupament integral de l’àmbit territorial de l’Alt Berguedà a través de la reactivació socioeconòmica, infraestructural i turística, la preservació del medi ambient i la garantia de la sostenibilitat del territori.

Aquest organisme consorciat està integrat per la Generalitat de Catalunya, a través dels departaments de la Presidència, Economia i Finances, Sanitat i Seguretat Social, Política Territorial i Obres Públiques, Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Cultura i Medi Ambient; i els ajuntaments de Bagà, Castell de l’Areny, Castellar de N’Hug, Castellar del Riu, Cercs, Fígols, Gisclareny, Gósol, la Nou de Berguedà, Saldes, Sant Jaume de Frontanyà, Guardiola de Berguedà i Vallcebre.

D’entre les activitats principals que es duran a terme en podem destacar les següents:

- Impuls de les activitats destinades a incrementar la promoció econòmica i turística, la creació d’empreses i la millora del mercat de treball del seu àmbit geogràfic, així com d’aquelles activitats que puguin beneficiar l’increment de la qualitat i quantitat de l’oferta econòmica i social del territori.

- Foment de la presència activa del territori com a destinació als mercats turístics, procurant la coordinació dels serveis interessats i ajut a l’adequació de les estructures i dels serveis a l’oferta turística, donant suport a la iniciativa privada del sector.

- Dur a terme totes aquelles actuacions que abasten accions en infraestructures i equipaments, com la millora de l’entorn urbà, la conservació i restauració del patrimoni arquitectònic, els sistemes de sanejament i abastament d’aigües i la xarxa viària

Durant la reunió s’ha nomenat vicepresidenta en representació dels ens locals a l’alcaldessa de Guardiola de Berguedà, Monserrat Ribera. La vicepresidència en representació de la Generalitat recau en la directora del programa de Política General de Muntanya, Montserrat Candini. El Consell General que avui ha quedat constituït té com a principals funcions:

- Aprovar el pressupost i els comptes anuals.

- Aprovar la integració de nous membres a l’ens Alt Berguedà 2010.

- Aprovar la modificació dels Estatuts.

- Orientar les funcions de l’ens Alt Berguedà 2010 dins els objectius fixats.

- Establir les formes de gestió dels serveis que l’ens Alt Berguedà 2010 assumeixi i aprovar els corresponents reglaments.

- Conèixer els convenis que l’Alt Berguedà 2010 formalitzi

-  Ser informat de la gestió ordinària de l’organisme i efectuar-ne el seguiment.

Així mateix, s’ha acordat designar els membres del Comitè Executiu, en representació dels ens locals, en la propera reunió del consell General de l’Alt Berguedà 2010. El Comitè Executiu és l’òrgan que assumeix el govern i la gestió ordinàries de l’ens Alt Berguedà 2010.

El conseller Felip Puig ha manifestat que “aquest ens és un bon instrument per concertar i consensuar els objectius del desenvolupament sòcioeconòmic d’aquests territoris entre les administracions locals, la societat civil i el Govern de la Generalitat de Catalunya”.

En el mateix acte de constitució el conseller de Política Territorial i Obres Públiques i president de l’Alt Berguedà 2010, Felip Puig, ha fet repàs del grau de compliment del Pla Estratègic, -presentat pel conseller en cap, Artur Mas, el desembre de 2001-, i que ha estat acomplert en un 86%.